Nokia bestämmer sig för att gå med Microsoft, trots allt ... WOW!

Nokia har gjort ganska Groovy flytta. Alla ( inklusive mig ) förväntade sig att Nokia skulle meddela att det skulle producera Android-telefoner i framtiden, har Nokia lyckats överraska alla. Stephen Elop, Nokia VD, har visat att han är en man av hans ord och att Nokia vill göra betydande förändringar.

Så företaget är inställt på att gå med Windows Phone som sin primära smarttelefonstrategi i framtiden .... Wow!

Ett gemensamt öppet brev från Nokia VD Stephen Elop och Microsoft CEO Steve Ballmer ställer rekordet rakt om det nya partnerskapet. Det viktigaste är att båda företagen ska dela sin kompetens i partnerskapet, och jag måste erkänna att båda företagen kommer att dra nytta av det.

Nokias hårdvara kan ge stor trovärdighet till Microsofts plattform, medan Microsoft kommer att kunna utveckla Windows Phone 7 på ett mycket mer fokuserat sätt. Nokia Maps kommer att användas för navigering och Bing blir sökmotorn ( det kan vara lite avstängning för vissa, men de kommer över det ... :) ).

Vad kan man säga? Jag, för en, kan inte vänta med att se vad som kommer ut ur detta. För Microsofts mobila operativsystem är det förmodligen det bästa som kunde ha hänt, efter en ganska slarvig start. Ärligt talat är det nog den smartaste sak Ballmer har gjort i år. Det är svårt att säga vem som behövde denna affär mer. Nokia, eller Ballmer ....

">