Så här flyttar du en WordPress-installation till ett nytt katalog

Jag är en kompulsiv reorganizer. Nu och då återställer jag bara helt kontorsmöblerna för att skaka saker upp. Samma sak gäller för min WordPress blogg plats. Nyligen flyttade jag min WordPress blogg från oneofmydomains.com/main till blog.anotheroneofmydomains.com. Det var relativt enkelt. Men det finns några viktiga steg du bör komma ihåg när du flyttar WordPress-webbplatser till en ny katalog för att säkerställa att du inte förstör allt. Oavsett om dina skäl för att migrera en WordPress-installation är bättre än min, bör du följa dessa steg:

Säkerhetskopiera dina WordPress-blogginlägg

Innan du försöker någon av WordPress-migreringsmetoderna, se till att du säkerhetskopierar din WordPress-blogg. Om något går fel kan du återställa innehållet i dina inlägg från den här säkerhetskopian.

Steg 1

Logga in på din WordPress dashboard på / wp-admin.

Steg 2

Expandera Verktyg- menyn och klicka på Exportera .

Steg 3

Välj vilken data du vill exportera och klicka på Hämta exportfil .

Nu, om något går fel kan du använda funktionen Verktyg> Importera för att återställa dina gamla inlägg. Det här är den snabbaste och enklaste säkerhetskopieringsmetoden som bara sparar innehållet i dina inlägg, det sparar inte dina inställningar, bilder och anpassade plugins etc. För det ska du säkerhetskopiera hela WordPress-webbplatsen.

Flytta en WordPress-webbplats till ett nytt katalog

Steg 1

Skapa katalogen på din server. Du kan göra det med någon FTP-klient eller cPanel. Om du skapar en underdomän bör du göra det här förut eftersom det kan ta några minuter för ändringen att träda i kraft.

Steg 2

Logga in på din wp-admin dashboard. Expandera inställningsmenyn och klicka på Allmänt .

Steg 3

Ändra WordPress-adressen (URL) och webbplatsadressen (URL) till din nya WordPress-plats.

Steg 4

När du har klickat på Spara ändringar får du ett felmeddelande. Detta är normalt eftersom din blogg inte har flyttats än.

Steg 5

Använd ett FTP-program, flytta hela innehållet i din WordPress-katalog till den nya katalogen. Detta inkluderar alla filer i roten till din WordPress-installations aktuella plats och undermappar. Så, om din WordPress-blogg är installerad på yourdomain.com/blog flyttar du allt i yourdomain.com/blog. Om din WordPress-blogg finns på yourblog.com flyttar du allt i din rot och plunker den till den nya platsen du skapade i steg ett.

Steg 6

Navigera till din nya bloggposition för att verifiera att den fungerade.

Om så är fallet, fortsätt och logga in på din wp-admin-kontrollpanel.

Steg 7

Om du använder permalinks ( vilket du borde ), klicka på Inställningar och välj Permalinks .

Klicka på Spara ändringar ( du behöver inte ändra några alternativ ) för att uppdatera din permalinkstruktur.

Steg 8

Klicka på fliken Media i menyn Inställningar .

Steg 9

Ändra sökvägen i Store uppladdningar i den här mappen till din nya plats. Obs! Jag hoppade över det här steget och hade inga problem, men beroende på vilka plugins du använder kan du behöva uppdatera din uppladdningsplats.

Därefter borde du vara upptagen. Observera att om du använde fullständiga vägar när du lägger in bilder / länkar i din blogg kan de brytas nu. Men om du använde relativa sökvägar, till exempel / wp-innehåll / uppladdningar, borde de vara bra. Hur som helst kan du dubbelklicka för att se till att allt gjort det över.