Nya Samsung Tablet, AT & T Android-telefoner och är RIMs fördjupning? groovyNews Tuesday Wrap

Top of the news, för mig, var i alla fall Minecraft. Den är nu tillgänglig från Android Market. För att hitta den, sök " minecraftficka " eller klicka bara på den här länken. Minecraft Pocket sportar den groovy lilla 3D gräs torget vi alla känner och älskar, gjord av den ursprungliga Minecraft utvecklaren Mojang. Förhoppningsvis är appen fin och kompakt på bara 2 MB. Det fungerar bra på jämna 3G-anslutningar. Stjärn. Och senast på Minecraft. Se till att du laddar ner gratis demo för att testa det på vilken plattform du kör - innan du köper den!

Också i nyheterna den här veckan gjorde AT & T slutligen bra på sitt CES 2011-löfte och levererade den 12 nya telefonen den lovade - i själva verket finns det nu 18 totalt. Nytt idag i serien är fem nya smartphones. Top of the line är Motorola Atrix 2. Tricked ut med en 1 GHz Nvidia Tegra 2 dual-core processor, verklig 4G tech via 21 Mbps HSPA + -kretsar, 1 GB RAM, ett 2 GB microSD-kort utökat till 32 GB. En 8 megapixel kamera (videoinspelning på 1080p) och en ytterligare framåtvänd kamera. Android 2.3 "Gingerbread" avancerade Android-inträde kommer att slå på marknaden i mitten av november, säger execs. Här är vår nedgång av de fem Android-telefonerna ute idag, och även kolla in eller den ultimata smartphone-jämförelseledningen för en fullständig lista med avancerade Android- och iOS-telefoner från 2011.
Samsung Captivate Glide - Den At & t bakade versionen av Samsung Galaxy II. Inkluderar ett fysiskt utskjutande tangentbord, 4 tums skärm, 1 GHz Dual Core Tegra 2-processor, 1 GB RAM och en 8 MP-bakkamera.
Samsung DoubleTime - Budget-tangentbordstelefonen. 3, 2 tums skärm och mindre imponerande specifikationer än de andra.
Pantech Pocket - Den kompakta telefonen. 4 tums skärm, 5MP bakre kamera.
På & t Tillgång - Den förbetalda telefonen. 3, 5 tums skärm, 5 MP bakre kamera. 512 MB RAM.

Samsung går in på 7-tums tablettscenen med sin nya Galaxy Tab 7.0 Plus (aka P2). Den nya iterationen av tabletten har en dual-cre 1.2GHz CPU, 3MP back och 2MP frontkameror, 8GB LPDDR2 RAM, expanderbar microSD-kortplats och en upplösning på 1024 x 600 över en 7 tums skärm. Tabletten är för närvarande tillgänglig för förbeställning till ett pris av $ 399 för 16GB-modellen och $ 499 för 32GB-modellen.

Och slutligen ska vi spela Taps for RIM. Samtalet växer högre för Research in Motion för att undersöka en försäljning av hela eller delar av företaget. Tisdagen meddelade Jaguar Financial Corporation, en kanadensisk aktivistinvesterare som leder en kampanj för att agitera för förändring hos RIM, BlackBerry-tillverkaren, på tisdag att den hade stöd av aktieägare som representerade 8 procent av bolagets aktier. Läs mer på RIM via DealBook.

Gina Smith och Austin Krause gick ihop med den här historien.