Ny Samsung Galaxy Note Smartphone har utgivningsdatum

Samsung Galaxy Note, surfplattan för smarttelefonen, var en stor framgång för Samsung. Nu är det koreanska företaget förbereder sig för att skicka efterträdaren till marknaden, och ett officiellt utgivningsdatum är känt.

Den första Samsung Galaxy Note har varit ganska framgångsrik - över 5 miljoner enheter har sålts sedan sen vår och motsäger de som säger att det var svårt att använda den ena handen. Den har solida specifikationer och ett stort batteri, samt en stor 5, 3 tums skärm med 1280 x 800 upplösning.

Samsung planerar att släppa den andra Galaxy Note i en händelse som äger rum den 29 augusti i Berlin, Tyskland, enligt Reuters citerar en Samsung-talesman. Evenemanget kommer att äga rum strax före den stora IFA-mässan, som ska starta den 31 augusti i den tyska huvudstaden.

Den roliga delen kommer när man talar om de ryckade specsna. Media från Samsungs hemland i Sydkorea säger att skärmen blir lite större (5, 5 inches), och det kommer att vara obrott.

Den nya enheten kommer också att ha en bättre kamera - den första hade 8 megapixlar, liksom en bättre CPU. Jag vet inte hur mycket bättre kameran kommer att bli (även om jag har läst 13 megapixel rykten), men en quad core CPU är verkligen ett måste för en topp smartphone.

Jag blev ganska imponerad av den första Galaxy Note eftersom det öppnade många möjligheter, och jag ser fram emot att se den här.

Eftersom källor säger att nästa iPhone kommer att ge sitt utseende i mitten av september, är det uppenbart att Samsung vill göra ett seriöst intryck innan det händer.