Avocado är en gratis app för Android och iOS för par att bo organiserade

Avokado är en tjänst som gör att par enkelt kan hålla kontakten, även om båda medlemmarna är mycket upptagna. Och det gör det på Android, iPhone och webben.

Avokado för Android

Avokado är en enkel och lättanvänd app och service. Det låter dig och din signifikanta andra att hålla reda på saker enkelt och att dela saker med varandra. Det är i princip som ett socialt nätverk för två personer.

Först måste du registrera dig för ett konto. Du kan göra det på webben och i mobilappen. Jag tror att det kan bli snabbare på webben. Gå bara till avokados anmälningssida.

Du behöver bara förnamn och e-post för båda personerna. och här kommer den roliga delen - du delar båda ett lösenord, så välj något du kan både komma ihåg. Du kan också välja bilder av varandra.

När du har bekräftat din e-postadress kan du och din "boo" (som tjänsten irriterar din betydande andra) börja använda den.

Avokado fungerar om du är ett blandat mobil OS-par - om man använder Android och den andra och iPhone. har en Droid och den andra en iPhone. Android-appen kan installeras härifrån, och du kan få iPhone en härifrån. De är båda gratis.

Då kan du bara logga in med ditt konto och du kan börja använda tjänsten. Jag har provat Android-versionen av appen, tillsammans med min fru (hon använder en Android-smarttelefon också), och vi har använt det för några veckor nu.

Du får ett enkelt gränssnitt, vilket gör att du enkelt kan interagera med varandra. Det använder vissa flikar för att skilja de olika sektionerna. Den första är som ett chattrum. Du kan lämna varandra meddelanden, och du får ett meddelande när ett meddelande lämnas. Detta gör det också möjligt att skicka anpassade uttryckssymboler, bilder (taget med kameran eller från ditt fotogalleri), snabba anteckningar, samt kramar och kyssar (det är ju ett par-app, trots allt).

På den andra fliken kan du skapa listor som du kan gå igenom tillsammans. Till exempel, säg att du har gjort en lista över vad som behöver köpas för en fest som du har i ditt hus. Du gör en lista tillsammans (som synkroniseras med båda enheterna), och när en av er korsar något av det, korsas den på den andra smarttelefonen. Det gör att det är mycket enklare att komma ihåg saker för hushållet. Det hjälper också att förebygga den situationen när du båda får samma sak.

På den tredje fliken kan du skapa händelser - i princip ha en gemensam kalender. Det kommer att förstöra alla chanser att säga att du har glömt något.

Det finns också en flikfoton, där du kan kolla alla foton du har laddat upp. Om du har mycket bilder kan du skapa ett groovigt fotoalbum. Den fria versionen låter dig ladda upp upp till 200 bilder.

Den fria versionen är ganska robust och ger dig många funktioner, men du kanske vill ha mer. Det finns en betald version som kostar $ 19, 99 per år. Det gör att du kan ladda upp en obegränsad mängd foton och listor. Du kan lägga till upp till fem listor i den fria versionen. Det gör det också möjligt att använda bilder som kommer från en webbsökning, samt tidig tillgång till nya funktioner och prioriterat stöd.

Avokado kan också användas via ett webbgränssnitt. Den har ungefär samma känsla och du kan använda samma funktioner. Och precis som mobilappen är den gratis.

Jag tycker att Avocado är en användbar app, med potential att bli ännu mer användbar i framtiden. Det kan hjälpa till att bättre organisera livet för ett par i dessa hektiska tider där alla är så upptagna.