Google OCR: Hur digitaliseras gamla pappersdokument

Om du har en scanner eller en högkamera med stativ och ett Google-konto, är det ganska lätt att få din dammiga gamla pappersdokument i digital form med Googles optiska teckenigenkänning (OCR). Här är hur.

Fotokredit: ShironekoEuro

Först skanna bara eller, som en andra utväg, ta en klar bild av det dokument som du vill konvertera. Klarhet är allting. Innan du skannar ett dokument, se till att det är i ett format Google Docs OCR kan läsa. PDF och många andra bildfiler är bra.

Fotokredit: LiveOakStaff

Besök nu docs.google.com och logga in. Klicka på Ladda upp> Filer ...

Välj den skannade filen.

Innan filöverföringarna kontrollerar du att du har valet att markera genom att välja Konvertera text från PDF och andra bildfiler till Google Dokument. Klicka på Starta uppladdning.

Filen ska ladda upp snabbt - men förvänta dig att vänta en extra minut för att konverteringsprocessen ska slutföras. När det är klart, kolla bara ut det. I dokumentet ser du den ursprungliga bilden som du skannat och laddat upp. Fortsätt rulla ner ...

Nedanför bilden av det dokument du skannat blir all text som Google kunde läsa ut av dokumentet.

Liksom alla OCR är resultaten inte alltid perfekta. OCR-framgång beror också på bildskärpa och textstorlek. Även om det finns några fel kan du åtminstone fixa dem utan att skriva om ett helt dokument.

Markera hela dokumentet och kopiera / klistra in det till ett e-postmeddelande, ett Word-dokument, hämta den förformaterade kopian från Google Docs eller arbeta med det som det är.

Har du ett grovt Google Docs-tips? Skicka det till mig på [email protected]