Googles försök att sparka innehållsgårdar utanför sökresultatet

Letar du någonsin efter någonting i Google och upptäcker att de översta sökresultaten bara är tomma sidor som är fulla av annonser och en partiell referens till din fråga? Detta är ett problem som Google har kämpat för de senaste åren! Och i går gav Google ut en uppdatering som kunde slå ett litet slag mot lågkvalitativa, spaminriktade webbplatser. även känd som jordbruksföretag.

I det officiella uppdateringsmeddelandet uttalade Google denna nya förändring till deras rankningsalgoritm skulle utgöra 11, 8% av deras övergripande sökningar. När de säger 11, 8% låter det inte som ett stort nummer - men i Googles fall, att 11, 8% kommer ut till cirka 200 miljoner av alla sökningar som utförs dagligen, vilket kommer att utföras av den nya algoritmen.

Du kommer ihåg Chrome-förlängningen vi pratade om förra veckan för att blockera oönskade sökresultat? Google har specifikt nämnt att de inte har börjat använda data från det ännu, men snarare har de tittat på det. Enligt deras jämförelse påverkar den nya algoritmiska förändringen som de har implementerat 84% av de 40 mest blockerade webbplatserna.

Google har inte angivit namnen på några webbplatser i synnerhet, men från och med nu bör du lägga märke till minst 11% förbättring av den totala kvaliteten på sökresultatet . Även om Google fortfarande har mycket arbete kvar att göra. Tyvärr gjorde jag bara några testsökningar och säkert, några av de största innehållsbruken är fortfarande sidrankning 8 och deras resultat visas fortfarande uppe på Google. Under tiden visas ännu mindre webbplatser med mycket högkvalitativt innehåll överallt nära toppen, eller till och med framsidan för den delen!

Håll dig klar för ett framtida inlägg, där vi tittar på några av de bästa innehållsbedrifterna över nätet som har plågat Google under det gångna året.