Montera Windows Live SkyDrive till ett skrivbrev i Utforskaren [Hur-till]

Windows Live SkyDrive har 25 GB gratis lagringsutrymme online. För att få stor nytta av det här utrymmet behöver du ett enkelt sätt att komma åt det. Med ett gratis program som heter Gladinet, kan du enkelt kartlägga SkyDrive till ett skrivbrev på din dator så att du kan bläddra i det som om det var fysiskt fäst.

Det kostnadsfria verktyget är tillgängligt för både 32-bitars och 64-bitars Windows 7, XP och Vista. Som vanligt, med någon ny programvara, är det första jag tittar upp på användarvillkoren och integritetspolicyen. Jag är glad att rapportera att båda ser ganska standard ut med "inga roliga grejer". Gladinet kommer att montera mer än bara Windows Live Skydrive, men vi sticker till How-To för Skydrive i denna stegvisa handledning.

Så här lägger du till Skydrive till ett skrivbrev i Windows 7 Explorer

1. Hämta och installera Gladinet . Installationsprocessen är enkel och bör bara ta några minuter att springa så vi hoppar över det och hoppar direkt in i installationen / användningen.

2. När installationen avslutas får du en uppmaning till licensinformation, klickaJag vill bara använda alternativet för kostnadsfri startupplaga och klicka sedan på Nästa . Tänk på att gränsen inte verkställer totalt 1 000 filöverföringar, men du får inte heller överföra 1000 filer samtidigt.

3. Registrera med Gladinet, det här steget är valfritt, men det skadar inte. Ange din e-postadress och klicka sedan på Nästa .

4. Nästa, välj vilka online lagringstjänster du vill lägga till i din mappade virtuella enhet. För att hålla det enkelt, låt oss bara hålla fast vid Skydrive, eftersom det är lätt att lägga till andra senare. När du har valt ditt lagringsval väljer du Nästa .

5. Du går till sidan Allmänna inställningar, och härifrån ändras nästan allt runt. Ett måste-gör är att redigera etiketten för Gladinet Drive och namnge det något som är lämpligt. Denna etikett kommer att dyka upp som din Z: -drev när du ser den här datorn . För att öka säkerheten Klicka på Ändra för profilkryptering .

6. Klicka på kryssrutan Kryptera profil och ange sedan ett nytt lösenord för din lokala virtuella enhet. Klicka på OK för att spara och återgå till sidan Allmänna inställningar och klicka sedan på Slutför.

7. Nu när Gladinet är inställt kommer det att springa. Du blir uppmanad till det profillösenord som du just skapat. Ange ditt profillösenord och klicka på Logga in .

8. Din Z-enhet bör nu vara tillgänglig med etiketten du skapade tidigare. Från Z: -drevet Öppna filen som heter Windows Live SkyDrive.gvm . Därefter anger du dina Windows Live-uppgifter . Klicka på Nästa när du har angett dem.

9. På nästa sida klickar du på Finish och Gladinet kommer SkyDrive till Z :. En plugin krävs för att filen ska fungera. Klicka på Ja när dialogrutan visas för att installera den och fortsätt.

10. När enheten är monterad får du möjlighet att säkerhetskopiera dina filer . Om du vill automatiskt skanna och säkerhetskopiera alla dokument, bilder, musik eller videor på din dator, är det här verktyget användbart. Om du inte är intresserad, klicka bara på Avbryt .

Voila! Nu är Skydrive monterad på din Z-enhet med Gladinet-programmet. Från den här punkten kan du enkelt dra och släppa filer i SkyDrive precis som det var en del av din fysiska dator. När du drar och släpper en fil laddar den upp direkt, och en uppladdningsstatusfält visas för att låta dig veta hur det gör.

Bara för att vara säker kan du logga in på ditt Windows Live-konto och titta på din Skydrive från den officiella webbplatsen. Dina uppladdade dokument / filer ska vara där precis som du laddat dem upp.

Några fler verktyg är tillgängliga för att montera Skydrive som en skrivbrev i Windows som Skydrive Explorer, men jag hoppas att Microsoft bara kommer att sluta galenskapen och integrera Windows Live Skydrive direkt i Windows utan några tredje partverktyg.