Mer Apple TV Tips och tricks för 4: e generationsmodellen

Den nya Apple TV-enheten ( 4th gen) som kör tvOS har förbättrat upplevelsen av att använda set-top-boxen jämfört med 2: e eller 3: e generationsmodellerna. Om du bara har fått enheten eller varit användare sedan dag ett, här är några tips och tricks som hjälper dig att få mer av det.

Om du är en ny ägare, bör du kolla in vår artikel: Tips för att komma igång med den nya Apple TV.

Apple TV Tips & Tricks

Apple TV har kommit långt sedan jag skrev om mina första intryck av enheten. Då verkade det som om Apple hade släppt en oavslutad produkt. Men efter flera uppdateringar och en massa nya appar är det en mycket bättre enhet för hemunderhållning.

Ange Demo Mode

Vill du gå tillbaka och återuppleva dagen när du först såg Apple TV i aktion hos en Apple-butik? Du kan genom att lägga det i demoläge. Hoppa bara till Inställningar> Allmänt och markera Om och sedan fyra gånger på Play / Pause-knappen på fjärrkontrollen. Slå sedan på Demo Mode.

Därefter kan du välja antingen Apple Store eller Channel för demo-läget för detaljhandeln.

På nästa skärm, rulla ner och välj Använd ändringar. Din ruta kommer att startas om, och när den kommer tillbaka kommer den att ha en Apple-skapad skärmsläckare som upprepade gånger slingrar - precis som du skulle se i en butik. Tänk på att i de flesta demo-inställningar är de flesta inställningar gråtonade och otillgängliga.

Du kan också gå igenom gränssnittet och kolla in enskilda funktioner, men det begränsar mycket av vad du kan göra. Till exempel kan du inte ladda ner några appar i demo-läge.

För att stänga av demoläget och återgå till sin normala drift genom att följa samma steg som anges ovan och stänga av det.

Typtips

Det enklaste sättet att skriva på din nya Apple TV är att ansluta ett Bluetooth-tangentbord, särskilt när du konfigurerar alla dina konton. Men om allt du har är Siri-fjärrkontrollen, finns det sätt att göra det enklare att använda med tangentbordet på skärmen.

Om du vill byta mellan stora och små bokstäver snabbt, tryck på knappen Spela upp / Paus på fjärrkontrollen. Du kan också sväva över alla bokstäver och hålla ner pekplattan, så får du alternativa tecken.

Använd röstdiktering

När Apple TV uppdaterades till tvOS 9.2, var en av de funktioner som tillkom Voice Dictation. Du kan använda detta för att använda fjärrkontrollen för att ange dina inloggningsuppgifter för appar som Netflix eller HBO Now.

För att aktivera diktering, navigera till ett textfält som sökning i Netflix eller YouTube. Håll ner Siri-knappen och välj Använd diktat. När den är aktiverad håller du ner Siri-knappen (mikrofon) och talar.

Gör Siri Rewind för att höra vad du saknat

Det händer hela tiden när du tittar på en film. Du blir distraherad och saknar något viktigt en karaktär sa. I vad som kan vara den svalaste funktionen hos Siri, kan du göra det spola tillbaka showen 30 sekunder så att du kan höra den missade dialogen.

Tryck på Siri-knappen (mikrofon) på fjärrkontrollen och säg: "Vad sa de?" . Filmen kommer att bläddra tillbaka 30 sekunder och aktivera undertexter. Det senare är absolut nödvändigt om du bara inte kan ta reda på vad en karaktär säger. En utmärkt funktion som alla borde hitta bra!

Men det är inte allt…

Kolla in dessa andra tips och tricks som hjälper dig att få mer ut av din nya Apple TV.

  • Fantastiska skärmsläckare Tips för den nya Apple TV
  • Gratis App Store Tricks för den nya Apple TV
  • Så här börjar du med Plex på Apple TV
  • Kontrollera när din Apple TV går i viloläge
  • Så här använder du IOS Remote App

Som Apple TV fortsätter att bli uppdaterad; vi delar fler tips som funktioner förbättras.

Hur är det med dig? Har du den nya rutan? Vad är några av dina favorittips du vill dela med dig? Låt oss veta i kommentarsektionen nedan.