Apple släpper iTunes Match - First Look Review

iTunes Match lanserades igår, två veckor efter den tidsfrist som Apple satt i deras Låt oss prata iPhone händelse i början av oktober.

Tillgänglig via iTunes 10.5.1 kan du köpa Match-tjänsten för en årlig prenumeration på $ 24.99.

När du har köpt iTunes Match tar du dig igenom en tre stegs process.

Först ska tjänsten granska musiken i ditt bibliotek och matcha din musik med låtar från iTunes Store och ladda upp konstverk och eventuella återstående låtar som inte kunde hittas i iTunes Music Store.

Hela processen tar upp till flera timmar beroende på storleken på din musiksamling. Matchen låser dig inte ur iTunes så att du kan använda den normalt eller klicka på Stopp om du behöver avbryta processen av någon anledning.

Efter att iTunes Match är klar kommer du att ha hela ditt bibliotek - även låtar du inte köpte via iTunes, tillgängligt på alla Apple-enheter med flip-switchen. Vi gav dig en förhandsvisning av detta redan innan tjänsten släpptes och fann att den integreras snyggt med iOS-enheter.

För att aktivera iTunes Match måste du aktivera den på din iOS 5-enhet genom att navigera till Inställningar >> Musik och trycka på iTunes Match och Visa alla musik på.

När det är aktiverat kommer ditt hela musikbibliotek att fyllas i musikappen. Sångarna som inte redan finns på din enhet visas med en molnikon.

När du trycker på en låt som lagras i iCloud, kommer den att ladda ner det spåret och börja spela det på samma sätt som hur man köper ny musik via iTunes.

Som tidigare nämnts är inte all musik kvalificerad för iTunes Match. Även om tjänsten är V1 blev jag förvånad över det stora antalet album som iTunes Match inte kunde matcha eller ladda upp med att visa musiken med ett moln med ett snedstreck genom det. Jag har ännu inte bestämt varför dessa låtar är oförenliga med Match men jag märkte att det var att ladda upp låtar som jag vet är i iTunes Store, men laddades upp istället för att matchas.

Jag antar att detta kan bero på kontraktsproblem mellan Apple och etiketterna. Men för mig, slutanvändaren är det lite av en låt ned eftersom dessa låtar inte kommer att uppgraderas till den högre iTunes-kvalitetsstandard som annonseras av servicemeddelandet.

Jag stötte på ytterligare problem där sånger visade utropstecken som indikerar att låten inte kunde hittas. ICloud-ikonen hade samma utropstecken, och sångerna matchades inte. Stinkande…?

En annan nackdel med iTunes Match är bristen på streaming, något som Google Music beta erbjuder. Med det sagt, gör iTunes Match det bekvämt att ladda ner det som inte finns på din enhet och radera spår när det är gjort med dem. För att radera en låt, svep över den på din iOS-enhet och det tar bara bort den lokala filen medan du lämnar molnkopian intakt.

Trots de mindre nedgångar och frustrationer fungerade iTunes Match för majoriteten av min musik och erbjuder en unik möjlighet att uppgradera kvaliteten på en samling, inklusive konstarbete, samtidigt som det skyddas i molnet. Vid bara $ 24, 99 per år eller $ 0, 07 cent per dag, inte en dålig affär för iOS-användare.