Microsoft uppdaterar OneDrive med förbättrade användargränssnitt och delningsalternativ

Microsoft tillkännagav idag en ny och förbättrad OneDrive med ett renare gränssnitt och förbättrade delningsalternativ. Uppdateringarna kommer att tillämpas på OneDrive på flera plattformar. Företaget gjorde meddelandet under sin Ignite 2017-konferens idag. Företaget ger flera förbättringar till OneDrive som kommer att glädja konsumenter såväl som IT-administratörer. De mest anmärkningsvärda förbättringarna är webbgränssnittet och en funktion på begäran. Här är en titt på vad du kan förvänta dig när uppdateringarna debuterar den 17 oktober med Windows 10 Fall Creators Update.

Uppdaterade OneDrive-funktioner

OneDrive webbklient UI får en makeover som innehåller nya ikoner och färger. Det nya gränssnittet kommer att vara renare och mer intuitivt. Det får också en prestationsökning för att göra den mer responsiv.

Förutom rengöringsgränssnittet kommer det att bli en bättre delningsupplevelse. De nya delningsfunktionerna kommer att tillämpas på Windows, Mac och webben för en mer konsekvent upplevelse. Det kommer att stödja extern delning utan att kräva ett Microsoft-konto. I den nya delningsfönstret kan du dela utvalda dokument som ska delas med specifika personer eller personer inom en organisation.

Här är en titt på några av de andra ändringarna i OneDrive som meddelades idag. För mer information om andra nya förbättringar, kolla in Microsofts OneDrive blogginlägg.

  • Vi kommer att få fullt stöd för arbetsflöden via Microsoft Flow i OneDrive utrullat före årsskiftet.
  • Self Service Migration Toolkit-Vi släpper ut en migrationsverktyg för självbetjänings användare som vill migrera från dela enheter eller andra molnbaserade tjänster till OneDrive på egen hand.
  • Uppdateringar till vår mobilklient - För att göra vår mobilklient ännu enklare att använda, tar vi över några av de stora nya funktionerna från vår webbsida till mobilen. Du kommer snabbt att kunna se vilket innehåll som har delats med andra, samt att kunna se vem som har tillgång till innehållet och vem som inte har det.
  • Stöd för On-Prem-kunder med Windows och Android App-Vi är glada att kunna meddela att vi fullt ut stöder våra OneDrive On-Premise-kunder på både Windows och Android-plattformarna.
  • Dela meddelanden om skrivbord - Med nya meddelanden om mobil och skrivbord kan du snabbt se när filer som har delats har öppnats eller ändrats av teamet.
  • Zip File Support-Öppna nu zip-filer i webbvyn för att se vad som finns inuti och välj och välj de filer du vill extrahera.
  • Integration av synkroniseringsklient till Mac Office-OneDrive-klienten kommer nu att installeras som en del av installationsprocessen för Office för Mac.
  • Stöd för NGSC (nästa generations synkroniseringsklient) i SharePoint 2019

Det har varit ganska länge sedan OneDrive har fått en stor översyn och det här är en stor. I slutändan borde det göra det möjligt att snabbt och lättare dela och samarbeta mellan användare och förbättra produktiviteten.

Är du en fan av OneDrive och gillar de förändringar som kommer? Lämna oss en kommentar nedan och låt oss veta vad du tycker.