Apple Watch Review: Älskar fortfarande det 9 månader senare

Jag har haft min Apple Watch lite över nio månader nu. Folk frågar mig hela tiden "Gillar du det?" Absolut. Efter watchOS 2.0 hade kommit ut blev jag kär igen om igen. Därför älskar jag fortfarande min Apple Wach efter nio månaders användning.

Hejdå stor telefon

Innan jag fick min Apple Watch var min iPhone antingen i sikte eller ständigt i närheten. Vid varje måltid satt iPhone på bordet. Under möten var det antingen på bordet eller i omedelbar utsikt. Ja, jag är en av de personer som håller den under bordet. Varje gång det vibrerade, drog jag ut det för att se vad som var uppe. Jag led också av konstant fantomvibration.

När jag vände mig till min Apple Watch blev jag fri från min iPhone. Det satt laddning i närheten medan jag gick om min dag. Jag glömde ens det ett par gånger eftersom jag använde min Apple Watch för att svara på saker som meddelanden eller texter. Mina fantomvibrationer gick bort. Jag skulle hålla min telefon i min gym locker medan du tränar istället för med mig. Jag fick frihet från att bära min telefon överallt.

Rushing att svara telefonen

Eftersom jag driver ett litet företag från min telefon innebär missade telefonsamtal en förlust av intäkter. Om min telefon inte var i räckvidd skulle jag tävla för att få det. Det faktum att jag kan duscha med min klocka är ett stort plus. Vi har alla varit där; går ut ur duschen får golvet våt för att få telefonen. Sedan när du kom dit gick samtalet till röstbrevlåda.

Med Apple Watch kan jag svara på samtalet på min handled. På en praktisk nivå är ljudkvaliteten osel och det är obehagligt att prata genom din handled. Dick Tracy tänkte aldrig på ergonomi. Åtminstone var Agent 86s sko telefon bekväm att hålla. Jag kan svara på samtalet med mina fingrar eller näsor och säga "Håll på bara en sekund, låt mig byta till min telefon." Det fångar samtalet och avslutar all telefonmärke som jag skulle behöva slåss.

Rushing to Silence The Phone

Även om du sätter din telefon på vibration, irriterar oönskade samtal alla. Du kan dra ut din telefon och avvisa samtalet, men vad är meningen? När du tar telefonen går de till röstbrevlåda. Om du glömmer att ringa ringen under en offentlig prestation, känner du dig generad av pojke! Återigen hoppas jag att jag inte är den enda som har mardrömmar av någon som skäller mig från scenen för att glömma att min telefon ska vibrera.

När dessa irriterande eller pinsamma ögon händer löser problemet med en flicka i handleden. Jag kan skicka ringeren till röstmeddelanden nästan omedelbart. Min svärmor undrar varför jag är så mycket livligare eftersom hennes samtal kommer att röstmeddelande på bara en ring.

Som många av dig chattar jag aktivt på Facebook. Några av dessa gruppkonversationer startar en nästan konstant vibration av din telefon. Jag kan stumma dessa Facebook-samtal direkt från min Apple Watch. Jag kan göra det med Facebook Messenger appen, men då måste jag ta ut min telefon och låsa upp den.

Spåra kalorier istället för steg

Steg är roliga att spåra och tävla mot dina vänner. Att 10 000 steg mål om dagen är en start, men det säger inte nödvändigtvis hur svårt du har arbetat ut. När du väl vant sig att göra 10 000 steg om dagen betyder det inte att du arbetar hårdare. Trots allt är några tusen steg som går hunden i tjugo minuter väldigt annorlunda från samma steg på en löpband.

Många dagar märker jag att jag får färre steg, men bränner mer kalorier. Om ditt mål är att förlora eller bibehålla vikt, är kalorier som brinner ett mer förnuftigt val.

Spåra allt istället för steg

Spårning av dina steg är passiv, klockan gör det utan att du frågar. Med din klocka lättillgänglig, varför sluta med bara steg och kalorier? Jag följer alla sorters saker på min klocka. Jag spårar hälsotillstånd som sömn och koffein, men jag spårar också andra icke-hälsorelaterade data. Den viktigaste aspekten jag spårar är tiden. Jag använder appen Office Time som fungerar på alla mina enheter, inklusive min klocka. När jag behöver fakturera en klient för tiden använder jag appen på min klocka. Den appen synkroniseras med min telefon och skrivbord och jag kan enkelt skapa en faktura. Jag använder också det för att balansera min tid, så jag fokuserar inte på en uppgift för mycket.

Några fler av mina favoritspårningsverktyg på Apple Watch:

• eBay: Spårar mina auktioner, låt mig snipa i sista minuten och ta tag i någonting

• QuickPark: Påminner mig när min bil är och när min mätare löper ut

• Svärm: Spår där jag har varit och kontrollerar mig till platser för Foursquare. Jag har ett IFTTT-skript som skriver detta till Evernote

• Mynt: Håller mig på budget och förhindrar överskott

• iPhone pingning: När jag inte hittar min telefon pingar min klocka på mig

Jag är mer organiserad och sparar tid och pengar genom att ha allt nära till hands, eller i det här fallet på min handled.

Använda Apple Pay The Right Way

Jag har en iPhone 5s, så Apple Pay är inte inbyggd i den. Det är inget problem eftersom det är på min klocka. När jag ser att människor i kaffebaren drar ut sin telefon för att betala, skrattar jag. De måste stoppa vad de gör i telefon för att betala. Om det inte finns i deras hand måste de dra ut det.

Min klocka låter mig betala utan att störa min telefon. Om telefonen är i min ficka, stannar den där. Om jag tweeting eller texting, hoppar jag inte över ett slag. Jag presenterar min handled, och jag är klar. Betalning kan inte vara enklare. Min enda gripe är att ibland min klockskärm blir mörk medan du betalar.

Denna enkelhet för handleden är inte bara för Apple Pay, men vad som helst i min plånbok. Starbucks betalningar, lojalitetskort och ombordstigning passerar allt arbete på klockan.

Kartläggning som gör känsla

Jag använde inte Apple Maps eller Google Maps förrän jag fick min Apple Watch. Jag har en fristående GPS i bilen. Det är vettigt för mig eftersom jag kör så ofta. Jag vill inte titta ner på min telefon för att se riktningar. Om jag är på ett samtal eller lyssnar på en bok vill jag inte att kartläggningsprogrammet avbryter mig. När jag plottar en kurs på Apple Watch kan min telefon hålla mitt fokus på den primära uppgiften.

Nyligen körde jag igenom en snöstorm och var tvungen att fokusera på den farliga vägen. Jag var i ett obekant område, och jag ville inte avvärja min blick även för en sekund. Att titta ner på min telefon eller GPS var för mycket av en distraktion. Apple Watch meddelade mig om min nästa tur och riktning genom de haptiska vibrationssvaren. Om jag ville bekräfta var jag gick, var jag bara tvungen att slå min handled.

När jag går i ett obekant område, är det inte heller bäst att läsa din iPhone för din nästa tur. När du tittar ner på din telefon är du inte medveten om din omgivning och eventuella hot. Jag kan gå som turist utan att se ut som en turist. Jag behöver inte titta på min klocka eller telefon, klockans vibrationer kommer att berätta för mig var jag behöver gå. Om jag blickar ner är min telefon säkert i min ficka.

Vad jag inte gillar om min Apple Watch

Det är inte allt solsken och regnbågar för mig på den här enheten. Det är inte perfekt. Mitt största klagomål är priset. Även efter att Apple sjönk priset är det fortfarande dyrt. Inte bara priset för enheten, men tillbehören. Jag älskar det, men det är en enorm investering. Det är typiskt för Apple-produkten, men det betyder inte att jag inte kan klaga på det. Tredjepartsband och fodral hjälper till att anpassa klockan, men laddare är fortfarande dyra.

Sann historia: Jag byter inte band. Jag måste vara i minoriteten enligt Apple. Nya band spänner mig inte.

En laddare räcker inte för Apple Watch. Jag har lämnat gruvan i hotellrum och vänner hem och gjort min klocka värdelös för dagar i taget. Jag behöver en resa en, en för mitt kontor och en för bilen. Eftersom jag är en hårdkärnanvändare kan jag inte göra det mer än 15 timmar utan kostnad.

Den sista irritationen jag har med laddning är att min klocka inte alltid laddar. Jag lägger den på laddaren på natten och ser den gröna laddningssymbolen. På morgonen ser jag en lågvarningsvarning. Placeringen var liten, så jag saknade min kvällsavgift.

Utöver kraft- och prisklagomålen är jag äckligt nöjd med min klocka. Det har problem med tillförlitlighet som vilken teknik som helst, men kolla in den här felsökningsguiden för idéer.

Sammantaget är det en av de bästa inköp jag någonsin har gjort sedan min första Palm Pilot. Det orsakade en dramatisk förändring i mina vanor, och jag tror att förändringen var en uppgradering i mitt personliga och professionella liv.