Microsoft Surface Pro är nästan omöjligt att reparera

Lim, och mycket lim. Det är vad du hittar i den senaste Microsoft-tabellen. iFixit, den ökända webbplatsen som tårar ner och analyserar varje ny gadget där ute, har just avslutat sin undersökning av den nya Surface Pro. Domen? Det är en av de svåraste enheterna där ute för att reparera. Men svårigheten att reparera enheten ger också den extra bonusen av hållbarhet. iFixit klassificerade tabletten med en 1/10 repairability poäng.

Foto: iFixit

Om det kommer som en överraskning eller chock att en mycket komplex mobil dator är svår att reparera, tänk igen. Innehållet är bara displaydelen av Surface Pro en 10, 6 "ClearType HD-skärm med 10-punkts multi touch, och den har ett Wacom ERM digitizerkort. Displayen ensam hålls in med 23 skruvar. Över nästa steg är ytterligare 29 skruvar och sedan några.

Allt tillsammans, dessa skruvar och lim gör Surface Pro otroligt hållbar. Tabletten är inte bara svår att ta ifrån varandra, det är också svårt att bryta isär. Nedan följer en demo-video som drivs av Microsoft, där presentatören tillfälligt släpper enheten och sedan fortsätter utan att funktionen förloras.

">

Om du letar efter en enhet som du kan tweak och rigga den interna hårdvaran till, är Surface Pro inte ett bra förstahandsval. Men på den ljusa sidan är tabletten helt solid och driver lite av den bästa tekniken som för närvarande finns tillgänglig. Det är en rättvis handel i användbarhet, men i en extremt bärbar dator är det svårt att klaga.

Detta verkar vara den nuvarande trenden med nya ultrabook / hybrid-enheter. Retina MacBook Pro fick bara en 2 av 10 reparerbarhet av iFixit när den släpptes.