Amazon Kindle Fire: Silke Browser Förhandsvisning

Silk-webbläsaren, tillkännagivad för Amazon Kindle Fire-tabletten, är en spännande ny mobila webbläsare Amazon-chefen Jeff Bezos visade idag på Kindle Fire-kick-off i New York. Silke är vad han kallade en "distribuerad" webbläsare - och ett stort steg framåt, execs hävdar, från nuvarande webbläsarteknik från den gamla Netscape-modellen i mitten av 1990-talet. Vad handlar det om? Här är 10 saker du borde veta om det.

1. Amazon Silk använder en "split browser" -arkitektur. Det betyder att webbläsarens programvara lever på Kindle Fire och i molnet. Det molnet är Amazons ständigt växande Elastic Compute Cloud (aka Amazon EC2).

2. Eftersom silkesbläddraren kommer att ansluta till Amazons EC2-serverns system, säger Amazon att det kommer att finnas färre latensproblem och snabbare prestanda övergripande. Endast fem millisekunder eller mindre för en sidförfrågan är påståendet. Om det är sant - och vi kommer att testa detta - betyder det att webbsidor laddas snabbare än tabletter med andra webbläsare och anslutningar.

3. Den stöder HTML5 och Adobe Flash Player, samt flera andra kodningsspråk.

4. Det ger långlivade anslutningar. Den håller en anslutning öppen för Amazon Web Service (AWS). Det betyder att det alltid finns en anslutning redo att ladda nästa sida du bläddrar till. Återigen gör det här att surfupplevelsen snabbare, enligt Amazon.

5. Silkes sidindexeringsfunktion lär upp sidegenskaper, enligt Amazon. Det kommer att aggregera resultatet av miljontals sidladdningar. Detta håller den data på Amazon EC2-serverns moln.