Microsofts senaste stora uppdatering för Windows 8 Readies det för Release

I en uppdatering på tisdag fick Windows 8 RTM (Release to Manufacturing) en stor uppdatering som introducerade dussintals nya funktioner över hela linjen och mindre prestandaförbättringar. Viktigast, detta markerar en ny trend i Microsofts uppdateringar, som förhoppningsvis kommer att fortsätta efter att Windows 8 går i detalj. Google har ledsat exempel med en effektiv och sömlös uppdateringsupplevelse med Chrome, och det verkar som om Microsoft äntligen har slagit på.

Tidigare har Microsoft varit känt att vänta på en service pack release för att lossa patchar så stora som den här. Med Windows 8 gör företaget saker på olika sätt. Steven Sinofsky förklarar att "Under de sista månaderna av Windows 8 utmanade vi oss själva att skapa verktyg och processer för att kunna leverera dessa" post-RTM "-uppdateringar tidigare än ett servicepaket. Genom att utveckla bättre testautomatisering och testtäckningsverktyg är vi glada att säga att Windows 8 kommer att vara helt uppdaterat för alla kunder som börjar med Allmän tillgänglighet. "

Inkluderad med den senaste uppdateringen är en supportartikel med titeln KB2756872. Det går inte in i många detaljer, bara de nya förbättringarna inkluderar bättre batterilivslängd, bättre mediauppspelning, bättre programkompatibilitet och förbättringar av enskilda appar. Det sista avsnittet om apps uppskattade mig mest, och efter en snabb körning genom Windows 8 spårade jag några anmärkningsvärda ändringar i Windows 8-appar. Bland eventuellt många fler förändringar noterade jag:

  • Inbyggt postprogram för Windows 8 stöder nu IMAP och har en inkorgsvy.
  • Meddelanden stöder nu kontaktsökningar
  • Kartor fick en stor ombyggnad.
  • Bing har nu Bing belöningar
  • Alla nyheter och väderapps innehåller nu videostöd
  • Fler spel och inköp i app aktiverat.
  • Bilder app kan beskära, rotera eller bildspel
  • Musik fick mer visualiseringar
  • Konto Anpassning fungerar nu med webbkameror för att lägga till din Windows-kontobild.

Totalt sett är den senaste uppdateringen imponerande. Men tills vi ser hur Windows 8 fungerar på en tavla som är avsedd för den, kommer många av de snedställda förbättringarna under huven att bli obemärkta.