Asus presenterar sin Windows 8 Touchscreen Ultrabook - Vi gillar!

Windows 8 är här, och de första enheterna som kör det nya operativsystemet från Microsoft har kommit in, inklusive de nya ASUS VivoBook Ultrabooks.

De nya nya Asus-enheterna verkar vara det perfekta Windows 8-scenariot - Ultrabook eller Macbook Air som en anteckningsbok med ett helt tangentbord, seriös hästkraft och en pekskärm som gör att du kan utnyttja det nya Windows 8-gränssnittet fullt ut.

Det finns också VivoTab RT, som kör Windows 8 RT Edition men personligen är jag inte redo att förlora mitt tangentbord än, och om jag var skulle jag förmodligen bara gå med Microsofts Surface och ta tag i tangentbordet / fallet combo just om.

Så, tillbaka till VivoBooks, finns två typer av bärbara datorer, S200 och S400, med 11, 6 och 14 tums skärmar (båda med 1366 x 768 upplösning). Den första har en kärna i3, ULV Pentium 987 eller ULV Celeron CPU, upp till 4 GB DDR3 vid 1333 MHz och 320 och 500 GB hårddiskar. S400 å andra sidan kan speciellt omfatta en kärna i3, i5 eller i7 CPU eller ULV Pentium 987 eller ULV Celeron. CPU: n är kopplad till upp till 8 GB DDR3 vid 1600 MHz. Beträffande video är grafikkortet ganska grundläggande med ett inbyggt kort för alla olika versioner.

Hittills är detta den bästa Ultrabook jag har sett ännu för Windows 8. Lenovo jobbar också på en liknande enhet (X1 Carbon med en pekskärm) men tills dess har Asus gjort ett bra jobb direkt ut ur fönstret 8 grindar!