Microsoft Rolls Out Revamped MSN-webbplats och Apps

Microsoft tillkännagav i veckan att det håller på med att rulla ut sin nya uppgraderade MSN-webbplats. Tidigare denna månad täckte vi hur Microsoft lanserade den nya MSN för Preview, och nu rullar företaget ut den nya sajten under de närmaste 72 timmarna.

Enligt Microsoft "utnyttjade nästan 10 miljoner av dig möjligheten att testa den nya sajten och mer än 80 000 av er tog tid att berätta för oss vad du trodde." Och baserat på den feedbacken gjorde Microsoft flera ändringar på webbplatsen .

Det som är trevligt med den nya sidan är högst upp, det finns lätt tillgång till ett enkelt klick till favorit Microsoft-tjänster som Outlook.com och Skype, samt sociala tjänster Facebook och Twitter.

Uppdaterade MSN Mobile Apps

Webbsidan är inte den enda som uppdateras. Bing-mobila appar för Windows Phone 8.1 får också uppdateringar, inklusive applikationerna Health & Fitness och Weather. Android och iOS kommer också att få nya MSN-versioner som ska lanseras inom en snar framtid.

Detta beror helt och hållet på att Microsoft rebranding sina Bing-appar till MSN-appar istället. Till exempel, istället för Bing Finance, kommer det att bli rebranded till MSN Money.

Enligt Microsofts blogginlägg:

Med dagens release har vi nu en enhetlig, konsekvent Azure-driven erfarenhet som spänner över appar på din Windows 8.1-enhet till MSN i molnet. Medan Bing fortsätter att tillhandahålla sökbara och intelligenta upplevelser, kommer programmen nu att brandas för att återspegla deras anpassning med MSN som en högsta upplevelse för innehåll, kombinerat med personliga produktivitetsfunktioner. Bortsett från Bing Finance, som nu kommer att vara MSN Money, behåller alla program sina befintliga namn.

Microsoft gör dessa förändringar för att fokusera på sina tjänster som kommer att finnas tillgängliga på alla mobila plattformar. Vi borde se lite av det i Windows 9-händelsen som hålls senare idag.

Säg vad du vill om Windows 8, det verkar som att ny Microsoft-koncernchef Satya Nadella tar företaget i en ny riktning och vi bör se många intressanta förändringar för att bli bättre (eller sämre) under det närmaste året.

Vilka är dina tankar på den nya MSN-sidan, ombrandning av Bing-appar och Microsofts fokus på tjänster? Lämna en kommentar nedan och meddela oss.