Steve Jobs på medicinsk lämnar på rapporter av enorma finansiella vinster

Igår förmiddag meddelade jobbet att han tar sjukskrivning. Denna nyhet levererades via ett memo till alla anställda under den nationella efterlevnaden av Martin Luther King Jr. dag. Han kommer att vara aktiv VD men är # 2 och COO Tim Cook kommer att hålla regeringarna medan han är borta.

Noteringen lyder som följer:

Team,

På min begäran har styrelsen beviljat mig sjukskrivning så att jag kan fokusera på min hälsa. Jag kommer att fortsätta som VD och vara inblandad i stora strategiska beslut för företaget.

Jag har frågat Tim Cook att vara ansvarig för alla Apples dagliga verksamheter. Jag har stort förtroende för att Tim och övriga ledningsgruppen kommer att göra ett fantastiskt jobb att genomföra de spännande planerna vi har på plats för 2011.

Jag älskar Apple så mycket och hoppas att vara tillbaka så snart jag kan. Under tiden skulle min familj och jag verkligen uppskatta respekten för vår integritet.

Steve

Denna ledighet kommer att vara Steve Jobs tredje gången han har fått sjukvård. Trots att han var mindre officiell år 2005 var han ute efter operation för en cancerous tumör i bukspottkörteln. Därefter tog Steve en 6 månaders uppehälle 2009 efter en levertransplantation. En sak som vi vet om Steve är att han gillar att hålla sin personliga verksamhet privat, och den här gången är inte annorlunda. Insiders nära Steve säger att den här senaste övergången från absentens är relaterad till effekter från hans levertransplantation och en sällsynt cancerform som han har kämpat för.

Nyheten chockade investerare och Apple-lager sjönk 7% efter nyheterna. Men med Tim Cook vid roret igen tror jag inte att det finns mycket att oroa sig för, åtminstone inte för de närmaste åren. Apple gjorde det bra under Steve's frånvaro under 2009 under Tim Cooks ledarskap, faktiskt ökade aktierna så mycket som 60%.

Åh, och nämnde jag att Apple idag också släppte sin finansiella resultatrapport för sitt första kvartalet? Nyheten var mycket bra - Netto vinst ökade med 78% till 6 miljarder dollar på intäkter på 26, 7 miljarder dollar. Med fantastiska nyheter så här är det inte konstigt att de bestämde sig för att släppa nyheter om Steves ledighet idag. Perfekt timing, som alltid!

Tja, för vad det är värt, önskar besättningen här på Steve och hans familj det bästa. De har gått igenom mycket de senaste åren och jag hoppas att hans pengar kan köpa hans hälsa tillbaka för gott! Om han drar igenom den här tiden hoppas jag att han lär sig sin lektion och köper en strand någonstans och åtnjuter den tid han har lämnat med sin fam. Cook är ett geni och jag är säker på att företaget kommer att göra bra medan Steve sipprar Mai Tai!