Android Smartphone Launcher för användare med dålig syn

Big Launcher är inte din typiska Android Launcher. Det packar inte många funktioner, det erbjuder inte flera hemskärmar och det låter dig inte ställa in en bild av din katt som bakgrund. Nej, Big Launcher är inte något som en tech-savvy smartphone ägare normalt skulle lockas till.

Så varför pratar du om Big Launcher? Min bästa vän är äldre far. Inte bara är han helt tekniskt analfabeter. Han har också misslyckande syn. Men han använder fortfarande tre saker på sin telefon - Röst, SMS (texting) och kameran.

För att säga minst, att hitta en telefon som fungerar för honom har visat sig vara en ganska utmaning.
Efter att ha grävat efter specialiserade telefoner som matchade hans behov hittade jag två saker:

  1. Telefoner som är speciellt gjorda för äldre eller de med dålig syn är väldigt dyr och lackluster.
  2. Det finns en högre efterfrågan på denna typ av telefon än jag trodde ursprungligen.

Om det bara fanns en telefon som kör ett mycket anpassningsbart operativsystem som kan "dumbed down" och skärmstorleken ökade. Åh vänta ... Android! Det finns gott om gamla modeller av Android-smartphones tillgängliga på eBay och andra webbplatser. De är överkomliga, har kameror och till och med bonusfunktioner som GPS eller en 3G-anslutning.

Tyvärr kan en Android-telefon låta ganska skrämmande för någon som aldrig tidigare använt en smartphone. Det är där Big Launcher kommer in. Big Launcher tar en Android-smarttelefon och gör det enkelt för mindre tekniskt kunniga användare. Det ökar också användargränssnittets storlek tillräckligt att framsynta personer inte behöver ta sina läsglasögon för att se den.

På den mer tekniska sidan av den här översynen är här appspecifikationerna.

  • 6 helt anpassningsbara hemskärmsknappar
  • Klocka och kalender som när du trycker på öppnar menyn Larm
  • En SOS-knapp för nödsamtal / texter (kan ställas in till en annan åtgärd om den inte önskas)
  • Flerspråkigt stöd
  • Anpassningsbar typsnittstorlek (3 storlekar)
  • En inställningsknapp för att enkelt stänga av Big Launcher som standard.

Medan vi önskar det var gratis, är Big Launcher för närvarande bara $ 1, 39 på Android Market. Ta en titt på galleriet nedan för att se det själv.