Microsoft publicerar uppdatering för permanent borttagning Få Windows 10

Efter månader av uthållighet försöker få så många Windows 7 och Windows 8.1 installationer att uppgradera till Windows 10; Microsoft släppte äntligen en uppdatering för att ta bort programmet Get Windows 10 App. Uppdateringen tar bort alla associerade uppdateringar som underlättar annonseringen och installationen av Windows 10 på kvalificerade system. Windows 10, lanserad 2015, är den senaste versionen av Microsofts stationära operativsystem.

Microsoft erbjöd användare som kör Windows 7 eller 8.1 möjligheten att uppgradera gratis inom det första året av utgåvan. Detta garanterade gratis uppgraderingar till framtida revisioner av Windows 10 under hela enheten. Operativsystemet fokuserar på programvara som en tjänst, levererar uppdateringar och funktionalitet när de blir tillgängliga istället för de traditionella treårsrevisionerna användes vana tidigare.

Få Windows 10 App slutligen borttagen av Microsoft

GWX-appen blev ganska kontroversiell under dess tillgänglighet. Appbeteendet förvirrad användare som utlöser uppgraderingar utan samtycke, vilket resulterar i ilska och frustration. En stugaindustri av lösningar och tredje part apps blev tillgängliga för att blockera och ta bort appen, men konsekventa uppdateringar hålls kringgå några av dessa ansträngningar. Enligt Microsoft skulle uppdateringen som avsåg att ta bort GWX-appen ersätta flera tidigare släppta uppdateringar som är associerade med den.

  • KB 3035583 - Uppdatera installeringar Få Windows 10-appen i Windows 8.1 och Windows 7 SP1

  • KB 3064683 - Windows 8.1 OOBE modifieringar för att reservera Windows 10

  • KB 3072318 - Uppdatering för Windows 8.1 OOBE för uppgradering till Windows 10

  • KB 3090045 - Windows Update för reserverade enheter i Windows 8.1 eller Windows 7 SP1

  • KB 3123862 - Uppdaterade funktioner för att uppgradera Windows 8.1 och Windows 7

  • KB 3173040 - Windows 8.1 och Windows 7 SP1 slut på gratis uppgradering erbjudande meddelande

  • KB 3146449 - Uppdaterade Internet Explorer 11-funktioner för att uppgradera Windows 8.1 och Windows 7

Via Microsoft

I slutet av juli lanserade Microsoft den tredje revisionen av Windows 10, dubbed årsdagen uppdatering. Användare som omfamnade Windows 10 fick privilegiet att få uppgraderingen gratis, medan de som vägrade det kräver köpet av en fullständig licens. Microsoft lovade senare att de skulle ta bort Get Windows 10-appen på systemen med en framtida uppdatering. Trots att GWX slutade reklamera Windows 10, hämtade appen fortfarande system som fick användare att uppgradera. Användare som missade tidsfristen har kunnat utnyttja smuthål för att fortfarande få uppgraderingen. Det är inte känt om Microsoft har stängt detta tillfälle för användare som så småningom ändrade sig.

Microsoft jobbar för närvarande med nästa stora revision av Windows 10, för närvarande kodnamn Redstone 2. Uppdateringen fokuserar på användarutbildning och serviceleverans av uppdateringar. Användare som kör Windows 7 och Windows 8.1 kan hämta programvaran för att ta bort GWX genom Windows Update.