Microsoft släpper ut Skype för företag för Android

Microsoft fortsätter att visa sitt engagemang för en post-Windows-filosofi som släpper ut Skype for Business på Android idag. Kommunikationsverktyget som tidigare heter Lync är Microsofts flaggskeppsprodukt för Unified Communication - aka, Voice, Chat, Presence, Screen Share, Collab etc ... Mobilappen fokuserar på mobilitet med en lista över funktioner och funktioner som gör det enkelt att hitta kontakter, schemalägga och hantera möten utöver förbättrad säkerhet och autentisering.

SFB på Android har varit i förhandsgranskning för ett tag så det är trevligt att se att det äntligen släpper lite guldkod.

Skype för företag på Android

Här är några utgåvor från Microsoft om utgåvan:

Nya funktioner i Skype för företag på Android

Skräddarsydd för on-the-go-scenarier

En ny instrumentbräddesign ger kontaktsökningsfältet, dina kommande möten och senaste samtal till en plats. Tryck helt enkelt på ikonen för snabb anslutning till höger om ditt mötesnamn för att gå med i dina möten med en knapptryckning, eller tryck på mötesnamnet för att se detaljerna. Dina senaste konversationer ligger till hands, oavsett vilken enhet du pratade med. Dessutom kan bildskärmsvideo samt större samtalsreglage för att stänga av och lägga till deltagare i ett möte, göra det enkelt för dig att samarbeta på språng.

Bättre kontakthantering

I kontaktsökfältet kan du söka i din globala adresslista med namn, e-post eller till och med ett telefonnummer. Du kan också enkelt söka efter en kontakt inom dina organiserade Skype for Business-grupper och lägga till eller ta bort en kontakt.

Skype for Business-appen för Android är nu tillgänglig från Google Play Butik. Om du kör en äldre version som Lync 2013, kommer du automatiskt att uppgradera, beroende på dina enhetens inställningar som konfigurerats av ditt IT-organ.

via Microsoft Office Blogs