Microsoft Rolls Out Windows 10 Insider Förhandsgranska Bygg 15042

Det har varit ett tag sedan en ny Windows 10 Creators Update-byggnad har släppts. Men idag har Microsoft rullat ut det senaste, Build 15042, vilket ger oss ännu närmare den slutliga versionen som förväntas bli släppt till alla i april.

Denna byggnad är huvudsakligen inriktad på en uppsjö av buggfixar, förändringar och förbättringar under huven. Det finns dock några nya funktioner i den här byggnaden.

Windows 10 Creators Update Insider Bygg 15042

Ny Cortana-animering i Out of Box Experience (OOBE). Dona Sarkar skriver: "Vi vet hur mycket du älskar animationer, så vi ville dela vår uppdaterade Cortana persona som du ser när du landar på Cortana-sidan i OOBE."

Klicka för att köra Flash Prompt i Microsoft Edge. Klikk-till-kör-Flash-funktionen för Edge introducerades först i bygg 15002 för bättre säkerhet och prestanda över hela webben. Med den här byggnaden får du en ny dialogruta i adressfältet som gör det tydligare när Adobe Flash-innehåll blockeras på en webbplats. Vi har visat dig hur du konfigurerar den här typen av funktion i andra webbläsare i vår artikel om att skydda din dator från Flash-exploater, och det är trevligt att se att Microsoft lägger till den som standard.

Läser erfarenhetsförbättringar i Edge. Som vi tidigare täckt har Microsoft lagt till e-bokstöd i Creators Update och standardappen för att läsa dem är Edge. Nu när du läser ett lokalt sparat eBook i EPUB-format, kommer en bokikon användas i stället för flikfältet. Erfarenheten kommer att röra sig med dig samtidigt som Edge har läst det högt med Cortana-integrationen. Och dina läste höga inställningar sparas för framtida bruk.

Naturligtvis finns det också en omfattande lista med andra mindre förbättringar och kända problem i den här förhandsgranskningsbyggnaden. Du kan läsa hela listan med korrigeringar, förbättringar och kända problem (inklusive för Windows 10 Mobile) på Microsoft-bloggen.

För att få tag i den senaste byggnaden, verifiera att du befinner dig i Insiderprogrammets Snabba ring och gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update . Och som med alla Insider-byggnaderna krävs en omstart för att slutföra installationen.

Är du glad över de nya förbättringarna som kommer till Windows 10 Creators Update i vår? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta dina tankar.