Microsoft lanserar socialt nätverk för Office 365

Idag presenterade Microsoft sitt professionella nätverk för Office 365 tekniska experter. Tidigare lyckades Microsoft en Office 365-grupp på sin Yammer Enterprise Social Network-plattform, men vill nu göra innehållet och resurserna tillgängliga för en mycket bredare publik. Det nya Office 365-nätverket kommer att göra användargenererat innehåll sökbart och tillgängligt via sökmotorresultat som inte tidigare var möjligt eftersom den gamla Yammer-webbplatsen krävde autentisering.

Microsoft avslöjar Office 365 Network Online Community

Sedan dess re-branding 2011 har Office 365 haft stor framgång och tillväxt; bli den senaste i Microsofts portfölj med miljard dollar företag. Office 365 innehåller en rad mjukvaruprodukter och tjänster som SharePoint, Office Productivity Suite, Exchange för e-post och kommunikationsteknik som Skype for Business.

Office 365-nätverket kommer att fortsätta vara ett samhälle för värdefulla insikter och bra samtal, bland annat engagemang från Office 365-produktgrupper som söker inmatning och återkoppling om produkter, kunskapsdelning bland medlemmar i samhället och engagemang från produktexperter som hjälper till att göra Office 365-nätverket till plats för att vara för passionerade teknikproffs för att ansluta varje dag.

Den nya erfarenheten ger samhället möjlighet att:

  • Anpassa din hemsida så att den visar samhällsdiskussioner och annat innehåll relaterat till ämnen du väljer.
  • Tjäna märken baserat på din aktivitet i samhället, som kommer att visas på din profilsida tillsammans med en sammanfattning av din aktivitet, inklusive senaste inlägg, gillar givna och mottagna, personer du följer och meddelanden från gemenskapen.
  • Sök innehåll i samhället för att avslöja diskussioner, idéer och annan information från hela Office 365-nätverket.
  • Visa konversationer som gängade konversationer och håll privata samtal med andra med hjälp av din inkommande community.

Källa

Användare kan registrera sig nu genom att gå till network.office.com. Microsoft kommer att behålla sin Office 365-grupp på Yammer för innehållsavtal som inte innehåller upplysningar. Nya användare som registrerar sig för att ansluta till Office 365-gruppen på Yammer, omdirigeras till det nya Office 365-nätverket. Microsoft har fått mycket press från uppstart på denna marknad - till exempel slak. Det är intressant att istället för att fixa Yammer, flyttar mjukvarujätten nätverket till en av sina kärnprodukter från plattformen.

Förra månaden meddelade Microsoft förvärvet av LinkedIn; Ett annat professionellt nätverk ser företaget som ett tillfälle att integrera med Office 365. Tiden kommer att berätta om det kommer att fungera för att integrera ekosystemet i Yammer eller om detta är det första tecknet på att Microsoft omprövar framtiden för Yammer.