Microsoft gör det enkelt att minska Windows 10 gratis uppgradering

Kom ihåg de hot om rättegångar som vi nämnde att användarna planerade på grund av Microsofts Windows 10 Upgrade-erbjudande? Det verkar som om de jobbar trots allt. Den senaste versionen av den ökända Get Windows 10-appen (GWX) ger nu ett tydligt sätt att avböja uppgraderbjudandet som slutar den 29 juli.

Microsoft gör det enklare att minska Windows 10 Upgrade

Den senaste versionen av Get Windows 10-appen har nu en lätt att hitta nedgångsknapp. Tidigare lanserade appen sedan stängdes den tolkades som samtycke att utföra uppgraderingen. Vi har sammanställt lösningar för hantering av GWX; Det är ganska olyckligt, det har dock tagit så lång tid att hitta en gemensam grund.

Så här inaktiverar du GwX App fullständigt i Windows 10

Stoppa uppgraderingen av Windows 10 med aldrig 10 eller GWX-appen själv

Nyligen lade en användare i Kalifornien, Terri Goldstein, in en process mot Microsoft. Goldstein sökte ersättning för skador på grund av förlust av löner och nedgång på grund av Windows 10-uppgraderingen. Företagets kundsupport kunde inte reparera sin dator till följd av Windows 10 auto uppdatering. Överraskande vann hon fallet med en uppgörelse på $ 10.000.

Microsoft uppmuntrar Windows 10-uppgraderingen av många anledningar. Den viktigaste är att hjälpa tredjepartsutvecklare att börja skriva Universal Windows Apps. Om du gör det kommer det att minska företagets behov av att stödja flera versioner av klientens operativsystem. Just nu har Microsoft fyra stora revisioner av Windows till stöd. Dessa inkluderar Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1 med Update och Windows 10 själv. Att behålla dessa olika versioner av Windows, i det långa loppet, blir en belastning även för ett företag med resurser från Microsoft.

Programvaruföretaget går redan framåt med sin Windows 10-strategi, vilket är att göra operativsystemet till en tjänst. Den 2 augusti 2016 kan företaget starta nästa revision av Windows 10, version 1607, annars känd som årsdagen uppdatering . En obublicerad Microsoft Newscenter-artikel avslöjade tidigt datumet.

Artikeln var tom, och rubriken har sedan dragits. Så det här kan vara datumet, eller kanske inte. Förhoppningsvis får vi snart en officiell bekräftelse från Microsoft.

Version 1607 innehåller många anpassningar och anpassningsförbättringar med större företagsförbättringar, till exempel stöd för BASH Command Shell. Uppdateringen expanderar också på dess bläckfunktioner med en ny Windows Ink Workspace och Cortana support för Microsoft Office. Microsofts nya webbläsare Edge och några välkommen uppdateringar som stöd för tillägg och förbättrad prestanda.

Företaget släppte den senaste versionen till Windows Insiders i Fast ring idag - Bygg 14376.