Android 2.3.3 kommer att tillåta skärmdumpar utan rota

För närvarande kan du ta skärmdumpar på din Android-enhet med hjälp av Android SDK, eller du kan använda en app från Android Market. Den enda fångsten är att med alla befintliga versioner av Android kräver skärmdumpapparna att du har rotatat dina telefoner; något som inte alla är bekväma gör. Men med den nya kommande 2, 3, 3-versionen av Android Gingerbread är det inte längre ett krav att röta!

Tidigare var det oroande att om ett program skulle kunna fånga skärmen skulle det inte vara något att stoppa det från att snappa klipp av dina kreditkortsuppgifter och andra personuppgifter när du handlar online eller på annat sätt via din Android-enhet. Den oroen slutade aldrig tech-savvy användare från att rota sina telefoner och göra det ändå, och nu ser det ut att vara nationellt stödjande. Med början på rad 2032 i SurfaceFlinger Android-kärnan ser det ut som att Android förändras på det sätt som hanterar skärmbildningsbuffert; nu ska apps kunna fånga om en telefon är rotad eller inte. För de flesta andra smartphones kommer det här en out-of-box-funktion så många människor känner att det är dags med Android att integrera det trots säkerhetsproblem.

Nu är allt vi behöver göra att vänta på 2.3.3 att bli utrullad av telefonproducenter, vilket kan vara en väldigt, mycket, lång väntan - oavsett om du har en Nexus One eller Nexus S som är ...