Microsoft Live Groups integreras med nya Office Live Web Apps

Medan det kanske inte är lika funktionellt som Sharepoint ser tjänsten Microsoft Live Groups bättre och bättre ut, särskilt med den senaste lanseringen av Office 2010 Web Apps på tisdag. Beviljas, jag tror fortfarande att det är långt ifrån innan jag kallar det en Google Docs / Apps killer; Men jag tror att plattformen är bra på det sättet att bli mer än bara ett partiplaneringsverktyg.

Innan vi pratar om vad Windows Live Groups saknas, låt oss först ta en titt på vad den redan har för det.

Office Online-grupper är enkla att skapa och använda

Allt du behöver använda Live-grupper är ett Windows Live-konto. När du har det kan du besöka http://groups.live.com/create/ och skapa en. Om du tittar på skärmdumpen nedan ser du skärmen för en enda skapelse för en grupp. Välj ett namn, välj en URL, bjud in personer, klickaSkapa- knappen. Gjort.

Alla de goda namnen går fort, så handla nu för att boka din GROUP nu.

Om du hellre vill gå med någon annans grupp kan du göra det genom att be om en inbjudan. Men som standard hindrar gruppens sekretessinställningar personer från att begära inbjudningar, så du måste känna till gruppägaren eller medeägaren och personligen be dem om en inbjudan.

När du har en inbjudan ser du en anmälan och en länk för att visa den.

Allt du behöver göra för att gå med i gruppen från den här punkten är Click Join på inbjudningssidan.

Nuvarande Live Group-funktioner

1. Sekretess

På har vi alltid pratat mycket om att vara en informerad konsument, och integritet är ett hett ämne med allt Facebook-talkiet som flyter runt på Internet. När det gäller integritetsskydd har Microsoft alltid haft en förstklassig integritetspolicy, och de lägger upp den ytterligare genom att ett fönster för konfigureringen av sekretess visas när du går med i grupper. Här kan du ändra ditt Live-konto till något mellan en offentlig personlig annons eller ett nästan anonymt privat konto.

2. Gruppchatt

Använda Live Messenger-gruppmedlemmar kan chatta med varandra i stor skala. Upp till 40 medlemmar kan alla direktmeddelanden i ett delat fönster. Den enda nackdelen med detta är att du måste installera Live Messenger. Ja, gruppchatt ska inkluderas som en inbyggd webbapp. Förhoppningsvis kommer Microsoft att få bollen att rulla på detta i framtiden, men tills dess måste du leva med det högskoliga minnesbudgetfönstret.

3. Samarbetsgruppskalender

Förmodligen den grooviest delen av Live Groups är gruppkalendern. Om den används i kombination med Outlook och Outlook Hotmail Connector kan du använda den som en make-shift-växelserver för din organisation.

Återigen har de hållit det enkelt, allt du behöver göra för att göra en kalender är Klicka på knappen Lägg till kalender .

Kalenderkalendern har alla samma funktioner i den traditionella Live-kalendern. Skillnaden är att den delas bland alla i gruppen. Eftersom kalendern har så många funktioner kommer vi inte att prata om dem alla i den här artikeln men jag kommer att markera de groovy.

  • Lägg enkelt till händelser - Ett tilläggsöverlägg visas över varje datum som låter dig lägga till objekt i en popup-fönster i fönstret.
  • Att göra lista och kalenderlista - Dagsöversikten är en lista över alla händelser och vilka tider de går ner från varje datumintervall. Listan att göra är en separat funktion som låter dig tilldela uppgifter och förfallodagar.
  • Kombinera kalendrar utan delning - På Windows Live-webbplatsen kan du visa dina personliga händelser i gruppkalendern så att de bara är synliga för dig. I det här scenariot kan du enkelt se schematkonflikter.
  • Simulera en utbytesserver med Outlook Hotmail-anslutningsverktyget . Fungerar med personliga och gruppkalendar.

4. Direkt dokumentdelning och skapande

Beroende på gruppbehörigheterna kan alla i gruppen visa och redigera gruppdokument tillsammans. Eller med andra ord, alla dokument som skapas från gruppdokumentpanelen är omedelbart samhällsegenskaper.

Dessutom kan du lägga till dokument i grupppoolen från din egen Skydrive, eller du kan till och med lägga till från din dator med ett enkelt Dra och släpp-gränssnitt. Observera att enskilda filer är begränsade till standard SkyDrive-begränsningen på 50 MB per fil och från vad vi kan berätta filen sparas med hjälp av utrymmet från uploaders 25GB SkyDrive-gräns.

Det handlar bara om grupper för nu. Även från vad jag kan berätta för grupper är det fortfarande masskonstruktion och Microsoft kommer att lägga till nya och användbara funktioner över tiden. För tillfället saknar de verkligen märket på några få nyckelfunktioner.

Vilka levande grupper behöver slå Google Apps

1. Office Online behöver realtidssamarbete

När du arbetar i en gemensam Google Docs-fil med andra användare kan du se i realtid vad / var de arbetar. Google Dokument gör något groovy där det lyfter fram rutor, och du kan göra chatt i realtid inom ett dokument som du redigerar. Eftersom det är Office Online krävs att du gör en siduppdatering för att se ändringar. Om Microsoft vill följa med Google måste de få det implementerat, nu!

2. Var är diskussioner?

Enligt sidan Windows Live Groups är det tänkt att vara en diskussionsfunktion . Funktionen är avsedd att fungera som ett meddelandebräde eller forum och göra det enkelt för människor att skicka användbar information på gruppens hemsida. Rätta mig om jag har fel, men av någon anledning existerar denna funktion inte bara? Jag var redo att byta helt ur Google Docs den andra jag såg den här funktionen annonseras, men det finns ingenstans att hitta.

3. Ingen mobil tillgång till Live Grupper?

Oavsett om du använder en iPhone eller Blackberry, har mobile.live.com ingen tillgång till Live Groups. Alternativet är inte ens där!

4 . Bättre prestanda

Jämför det här med Google Docs, Windows Live Groups - ja, den här lilla piggyen är väldigt långsam. Varje skärm kräver en omladdning följt av en 3-10 sekunders väntan. AJ det där gör ont.

Slutsats

Windows för levande grupper är en ganska bra start för Microsoft och även om det är lite lätt på funktioner, förväntar jag mig att det bara blir bättre. Med sin nuvarande iteration skulle jag behöva säga att den inte är redo för "Small Business", men det borde vara allt du behöver för en liten klubb eller familjens samarbetsplats. Kanske vad vi ska se är Windows Live Groups kommer att vara för konsumenter och Microsoft Office Live Workspace kommer att vara för småföretag och BPOS för de stora företagen ??? Vi kommer bara att vänta och se.

Eftersom detta är den första utgåvan med integrerade Live Groups och Office Web Apps 2010, förväntar jag mig att saker blir bättre över tiden. Om Microsoft förväntar sig att detta ska konkurrera med Google Docs på onlinemarknaden, måste de åtgärda åtminstone de få punkter som anges ovan. Fram till dess är jag rädd att det bara är 1 eller 2 noter ovanför att vara ett roligt festplaneringsverktyg.