Microsoft lanserar Outlook App för iOS och Android

Microsoft meddelade i veckan lanseringen av nya Outlook-appar för iPhone, iPad och Android-enheter. Utgåvan kommer bara två månader efter förvärvet av Mobile Email Dev-butiken Acompli, och det är ganska tydligt. Outlook för iPhone och Android är ett rebrand av Acomplis tidigare, mycket populära produkt.

Jämfört med Microsofts egen mobil e-post app OWA för iPhone är Outlook en snabbare, förenklad version med ett renare gränssnitt som stöder både iOS och Android. Du kan ladda ner det nu via Google Play eller Apples appbutik.

Microsoft Outlook för iOS och Android

Det ser ut att den här versionen hjälper dig att hålla reda på ditt viktigaste e-postmeddelande, och du kan ta bort, arkivera eller schemalägga meddelanden med bara en svep - påminner mig lite av Google Inkorgen, släppt i slutet av 2014. Kalenderen är inbyggd och gör Det går mycket lättare att komma åt din kalender från e-post.

Enligt iOS-beskrivningen kommer den att fungera med Exchange, Office 365, Gmail, iCloud, Yahoo Mail och naturligtvis Microsofts egna Outlook.com-konton, som även innehåller @live och @hotmail.

Outlook är en gratis e-postapp som hjälper dig att bli mer klar från var som helst med en enhetlig vy över ditt email, kalender, kontakter och bilagor. Outlook övervakar automatiskt dina viktigaste meddelanden - över alla dina e-postkonton. Dra för att snabbt radera, arkivera eller schemalägga meddelanden som du vill hantera senare. Visa enkelt din kalender, dela lediga tider och schemalägga möten. Och bifoga filer från din e-post, OneDrive eller Dropbox med bara några kranar.

Versionen för iPhone och iPad verkar vara den polerade versionen, men Android-versionen är fortfarande i utveckling men tillgänglig som en "förhandsgranskning" -version för både telefoner och surfplattor.

För att åtgärda förvirring mellan Outlook och OWA för iPhone lade Microsoft följande Q & A till sitt blogginlägg:

F. Vad händer med den nuvarande Outlook Web Access (OWA) för iPhone / iPad / Android-appar?

A. Den nya Outlook-appen ersätter OWA för iPhone / iPad / Android. Vi lämnar OWA för iPhone / iPad / Android-appar på marknaden för tillfället eftersom det finns några avancerade funktioner för Office 365 och Exchange Server som ännu inte är tillgängliga i Outlook. Kunder som behöver dessa avancerade funktioner (t.ex. visning av informationskrav för hantering av informationskrav, stöd för Apps for Outlook) kan fortsätta att använda OWA för iPhone / iPad / Android tills de funktionerna är tillgängliga i Outlook.

Följande video från Microsoft ger dig en titt på den nya Outlook-appen i åtgärd för iOS-enheter.

">

Vi har just laddat ner det här och kommer att få en mer ingående granskning av den för båda plattformarna efter att ha använts i en vecka eller så. För nu kolla in videoklippet nedan, eller hämta appen på din enhet från en av följande länkar.

  • Hämta Outlook Preview för Android
  • Hämta Outlook för iPhone och iPad