Microsoft Building Competitor to Slack kallade Skype Team

För några år sedan visste jag aldrig vad Slack var, idag använder vi det som en kritisk del av vårt arbetsflöde för att brainstorma bland -teamet. Oavsett om det kommer upp med artikelidéer eller samarbetar på artiklar. Många stora och små företag integrerar Slack i sin kommunikationsinfrastruktur, som ersätter etablerade groupware-produkter som Exchange for email och Skype for video. Slacks överklagande är att det är lätt att använda, konfigurera och det finns inga investeringar i förskott att distribuera speciellt för start. Det är allt gjort från molnet. Allt du behöver göra är att ha ett konto.

Microsoft arbetar med Skype-grupper för gruppsamarbete

Slack fungerar i en webbläsare och på mobila plattformar som Android och iOS. Det finns även en skrivbordsklient för Windows och MacOS. Microsoft, som köpt 2011 av välkänt kommunikationsapp Skype, har kämpat för att behålla sin relevans i en era där användarna byter plattformar och tjänster utan ånger. Företaget har försökt att behålla mindshare genom att bringa Skype-märkets popularitet till företagsprodukter som Skype for Business, som tidigare kallades Lync, och som tidigare introducerades som Office Communication Server.

Hittills verkar Skype-märket inte slåss mot nykomlingar som Slack; tvingar Microsoft att överväga att bygga en konkurrent som erbjuder en likvärdig särdragssats. Nya läckor har släppts ut ur Redmond; visar mock-ups av en ny team samarbetsapp med Skype-märket kallat Skype Teams. Appen har nästan den huvudsakliga funktionaliteten som du hittar i Slack, som kanaler, privata meddelanden och fildelning.

Appen använder en konversationslayout för kommunikation, vilket gör det lätt för användarna att delta i konversationer och lägga till svar. Eftersom appen kommer att byggas på Skype-grunden kan användare förvänta sig att starta videosamtal i meddelanden och privata kanaler.

Microsoft har sedan länge varit medspelare i teamkommunikation, från dess tidiga år med SharePoint, som har vuxit till ett av företagets miljarder dollarföretag. Företaget har bevittnat industrin förändras snabbt och tvingar företaget under de senaste fem åren att köpa sig in i denna heta marknad. Yammer, företagets Facebook för ett företags sociala nätverk är ett exempel; fortfarande i aktiv utveckling, men har mognat från starten av rötterna till att vara mer affärsinriktad. Det är inte känt om denna ansökan kan komma ikapp med Slack, som blir dominerande för kommunikation.

Microsoft verkar ha lagt bromsarna på sin köpespree lite, särskilt efter det överraskande förvärvet av företagets sociala nätverk, LinkedIn. Rykten om att gå runt säger, ordförande och grundare, Bill Gates och VD Satya Nadella, insisterade på att använda tillgängliga resurser och talang att bygga istället för att köpa sig in på marknaden den här gången. Det ser ut som att det blir svårt att slå.

För mer tips, tricks och nyheter kolla in vårt arkiv av Slack artiklar.