Windows 10 Preview Build 14352 Released to Insiders, Here's What's New

Microsoft släppte idag Windows 10 Build 14352 till Windows Insiders och ger oss ett annat steg närmare årsjubileumsuppdateringen som planeras för release till nuvarande Windows 10-användare i sommar.

Denna nya byggnad ger flera förbättringar till Cortana och Windows Ink. Den innehåller också uppdaterad File Explorer-ikon samt flera korrigeringar till den tidigare versionen - Windows 10 Preview Build 14342.

Windows 10 Preview Build 14352

Cortana förbättringar inkluderar möjligheten att vara din personliga DJ. Det låter dig spela låtar du har laddat upp till OneDrive eller hela din Groove Music-katalog.

Här är en titt på några av röstkommandon (för närvarande endast engelska) du kan använda för att spela upp musik och styra uppspelningen:

  • "Hej Cortana, spela"
  • "Hej Cortana, spela"
  • "Hej Cortana, spela min"
  • "Hej Cortana, paus"

Om du har Groove Music Pass ($ 9, 99 / månad) kan du be Cortana att spela din favoritartist, genrer, spellista eller en viss sång. Detta kommer också att fungera om du har Cortana på din låsskärm.

Du kan också använda Cortana för att ställa in en timer med olika röstkommandon som innehåller följande:

  • "Hej Cortana, sätt en timer i 10 minuter"
  • "Hej Cortana, hur mycket tid är kvar?"
  • "Hej Cortana, avbryt min timer"

Windows Ink får många uppdateringar i den här byggnaden. Sticky Notes har uppdaterats för att använda Inking. Det finns nu en kompass som ingår i Windows Ink-linjen. Microsoft har också gjort allmänna förbättringar av Windows Ink Experience med nya tangentbordsgenvägar, en polerad Sketchpad och mycket mer.

För mer information om Windows Ink, läs vår artikel i vår artikel om hur du börjar med Windows Ink.

Andra förbättringar i Build 14352

File Explorer- ikonen uppdateras baserat på Insider feedback. Det har nu mer färg.

Windows-spelfältet har förbättrats med helskärmsstöd. På grund av många förfrågningar från Insiders har ytterligare sex spel tillagits för helskärm. De inkluderar Legends League, Worlds of Warcraft, DOTA 2, Battlefield 4, Counterstrike: Global Offensive och Diablo III. Om du vill visa spelfältet medan du spelar, slår du bara på Windows Key + G.

Feedback-navet visar nu Microsoft-svar. Detta visar statuskoder som ger ett kortformat sätt att ge status på feedback som utvecklarna arbetar på.

Begränsad period Skanning är en ny säkerhetsinställning för personer som använder ett annat antivirusprogram än Windows Defender. Det är tänkt att fungera i samband med ditt antivirusprogram och ger ett extra lager av försvar mot skadlig kod. För att aktivera det går du till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Defender och aktiverar begränsad periodisk skanning . Observera att du bara ser den här inställningen om du använder en annan säkerhetsprodukt än Windows Defender.

För att läsa den fullständiga listan över vad som har fastställts i den här byggnaden såväl som de kända problemen, se till att läsa Gabe's inlägg på Windows Experience Blog.

Avslutar

Som med alla Insider-byggnader tar det ett tag eftersom det är en in-place-uppgradering. En omstart krävs och hur lång tid det tar att slutföra installationen varierar för varje person.

Tänk också på att när vi närmar oss uppdateringen av Windows 10 årsjubileumsuppdatering till allmänheten är det fortfarande en förhandsgranskning eller betaversion. Du vill inte sätta detta på din primärproduktionsmaskin.

Efter installationen av den här nybyggnaden kompletteras, kan du slå Windows Key + R för att hämta dialogrutan Kör och skriv: winver och tryck Enter. Det visar det senaste byggnumret.

Vi är intresserade av hur din erfarenhet med den här nya byggnaden går. Om du är en insider, låt oss veta hur saker går efter installationen i kommentarsektionen nedan.