Microsoft meddelar borttagna eller borttagna funktioner i Windows 10 Fall Creators Update (1709)

Tidigare i år dokumenterade Microsoft en lista över funktioner som inte längre var aktiv utveckling och skulle hädanefter ses som äldre funktioner. Återutvärderingen fortsätter med den kommande Fall Creators Update, som förväntas någon gång i september. Användare som är vana vid vissa funktioner i Windows 10 kan noga granska detta dokument innan de överväger att uppgradera till den nya versionen. Ett antal appar och systemkomponenter har påverkats. Av speciell anmärkning är verktyget System Image Backup.

Funktioner som inte längre finns tillgängliga eller under aktiv utveckling i Windows 10 1709

Med varje funktionuppdatering granskar Microsoft funktioner som den anser inte längre behövs eller har ersatts av moderna alternativ. I version 1703 var funktioner som avlägsnades eller avlägsnats mestadels under huven och hade större sannolikhet att påverka företagskunder än slutanvändare. Trenden fortsätter med version 1709, men det finns fler användarvänliga funktioner och tekniker som finns på klippblocket.

Följande funktioner och funktioner i Windows 10 Fall Creators Update är antingen borttagna från produkten i den aktuella versionen ("Removed") eller är inte aktiv utveckling och kan tas bort i framtida versioner ("Utdaterad").

Denna lista är avsedd att hjälpa kunderna att överväga dessa borttagningar och avskrivningar för egen planering. Listan kan komma att ändras och får inte inkludera varje utökad funktion eller funktionalitet.

Mer information om en listad funktion eller funktionalitet och dess ersättning finns i dokumentationen för den funktionen. Du kan också följa de medföljande länkarna i denna tabell för att se ytterligare resurser. Källa

Ta bort funktioner i Windows 10 1709 Update

3D Builder app
Apndatabase.xml
Förbättrad Mitigation Experience Toolkit (EMET)
Outlook Express
Reader app
Läslista
Skärmsläckarefunktionalitet i Teman
Syskey.exe
TCP Offload Engine
Tile Data Layer
Trusted Platform Module (TPM) Ägare Lösenordshantering

Utanförda funktioner i Windows 10 1709 Update

IIS 6 Management Compatibility
IIS Digest Authentication
Microsoft Paint
RSA / AES-kryptering för IIS
Synkronisera dina inställningar
System Image Backup (SIB) lösning
Skärmsläckarefunktionalitet i Teman
TLS RC4 Cipherer
Trusted Platform Module (TPM): TPM.msc och TPM Remote Management
TPM-fjärrstyrning (Trusted Platform Module)
Windows Hello for Business-distribution som använder System Center Configuration Manager
Windows PowerShell 2.0

Den viktigaste effekten för mig är System Image, en funktion som startade som Komplett PC Backup i Windows Vista Business, Ultimate och Enterprise. Microsoft rekommenderar användare att titta på alternativ från tredje part, men en sådan funktion som jag tror borde förbli inbyggd i operativsystemet. Användare som letar efter liknande lösningar kan kolla Macrium Reflect och Easeus ToDo Backup som utmärkta alternativ.

Jag hoppas att Microsoft omprövar detta beslut men eftersom jag föredrar det enkla, lättanvända gränssnittet och restaureringsprocessen i System Image. Teman och anpassning fick en stor uppdatering i version 1703, men en komponent, skärmsläckare, förblir en del av det gamla gränssnittet. Det finns inga planer på att modernisera denna funktion, så det kommer att förbli som framöver.

Några funktioner som ursprungligen planerades för avlägsnande i version 1703 kommer slutligen att uppfylla sitt slut i 1709. Läslistan är en sådan app-dess funktioner är nu inbyggda i webbläsaren Microsoft Edge. En annan app, Reader, som hanterade PDF-filer har också konsumeras i Edge. Dessa typer av konsolideringar är välkomna. Jag måste erkänna att PDF-funktionerna aldrig varit lika robusta som alternativ från tredje part som Adobe Reader, men Edge får en stor uppgång, med stöd för säkra regeringsformer.

Microsoft lanserade Paint 3D tidigare i år, en ny app som fokuserar på 3D-skapelse utöver standard 2D-redigeringsfunktioner. Det är ganska avvikande från den klassiska Paint app som vi har känt i åratal. Det är inte känt om vår lösning för återställning av Paint kommer att fungera i Fall Creators Update, men vi uppdaterar vår artikel med detaljer när den slutliga versionen blir tillgänglig. De andra funktionerna och komponenterna är mestadels företag / under huvteknik. Jag fick en chuckle utifrån förekomsten av Outlook Express-kod men. Artikeln innehåller mer information om varje komponent, så se till att granska den för djupare förståelse.

Låt oss veta i kommentarerna vilka funktioner du beror på eller kommer att sakna i Fall Creators Update.