Slack Tips: Skapa en gruppchatt på flugan

Slack är en av de mest populära snabbmeddelandena som finns tillgängliga och det växer snabbt. Det låter människor kommunicera med sina kollegor och medarbetare för att samarbeta om projekt. Personer som arbetar i olika grupper kan inte bara prata med varandra via direktmeddelanden, men ledaren eller någon från gruppen kan skapa en gruppchatt, så alla i teamet är på samma sida när det gäller projekt.

Om du använder Slack i din organisation och vill skapa en gruppchatt följer du några enkla steg nedan och du är redo på nolltid.

Skapa en gruppchatt i Slack

Logga in på ditt Slack-konto och du får se en lista över grupper och personer som du kan skicka meddelanden till i vänstra sidofältet. När du är inloggad, klicka på den lilla "+" bredvid direktmeddelanden, och det kommer att dyka upp en ny dialogruta.

I dialogrutan ser du en grupp personer från din organisation som använder Slack. Välj bara de personer du vill skapa en gruppchatt med, antingen genom att välja från listan eller skriva dem manuellt och klicka på "Gå".

Där går du killar så enkelt är det. Du kan nu prata med folket i den nya gruppchatten. Du kan också lägga till fler personer i gruppchatten om du vill. Klicka på ikonen "Kanalinformation" längst upp i gruppchatten som visas nedan.

Nu visas ett sidofält på höger sida, klicka på rullgardinsmenyn "Medlemmar" och välj "Lägg till någon". Därifrån, välj bara den person du vill lägga till samtalet.

Denna funktion är ganska användbar när du arbetar med specifika personer på projekt eller för att ha ett online-möte.

Och medan vi pratar om Slack, är det värt att notera att det nyligen har uppdaterats till version 2.0.6 som döljer teambytepanelen:

Efter en utmattning av bedrövelse om lagets sidofält har vi lyssnat, tänkt hårt och tagit bort det. De som anmäldes till ett enda lag kommer att hitta sidofältet dolt än en gång. Det är som om vi aldrig ändrat det! Eller snarare, det är som om vi ändrade det och sedan ändrat det tillbaka. Det är faktiskt precis som det.