Gör YouTube Din Streaming Music Service

Kom ihåg när MTV först kom ut? Tja, dagens ungdom använder YouTube som sin MTV för att titta på musikvideor och upptäck ny musik. Vi har täckt hur du skapar spellistor på YouTube innan och här är några fler sätt att göra YouTube till din gratis online-streaming musik tjänst.

YouTube Disco

YouTube har en experimentell sida som låter dig hitta och spela upp musik snabbt. YouTube Music Discovery Project eller YouTube Disco är en av dem. Gå till webbplatsen, skriv in ett band eller artist du vill höra och klicka på Disco. Det listar också en topp 100 och trending band och artister.

Nederst på skärmen finns en spellista där du kan välja olika videor. Klicka på Alternativ och du kan spara en spellista eller ladda en annan.

En annan cool funktion är att klicka på de bästa spåren, och du kan bara luta dig tillbaka och låta alla spela.

YouTube relaterat musik

En annan fantastisk webbplats är YouTube-relaterat musik på Appspot. Precis som YouTube Disco, skriv in det band du vill kolla in och klicka på Sök.

Därefter presenteras resultaten - alla drogs från YouTube - som du kan välja från den vänstra kolumnen. Videor strömmas på liknande sätt som strömmande radio som MOG eller Spotify. Om du inte vill höra det kommande spåret, stäng bara av det. I den högra kolumnen hittar du relaterade videor till den artist du valt. Det är en rolig tjänst och värt att kolla in.

YouTube-spellistor för Android och iOS

Det finns flera appar tillgängliga för att skapa YouTube-spellistor på din Android eller Apple Tablet eller Smartphone. Här är en titt på två av mina favoriter, som börjar med iTube för iPhone, iPad och iPod touch. Liksom de flesta andra appar innehåller den förkonfigurerade spellistor, och du kan också skapa din egen. Den annonsstödda versionen är gratis och kostar $ 0, 99 som ett köp i app för att ta bort dem.

Min favoritapp för att skapa YouTube-spellistor för Android är NextVid. Det låter dig inte bara skapa spellistor från YouTube, utan även musik från Last.fm.

Att använda YouTube är ett bra sätt att lyssna på din favoritmusik i spellistor utan att betala för en prenumeration. Dessutom kan du kolla live-uppträdanden och musikvideor. Självklart behöver det inte bara vara musik, det kan du göra med alla intressen du har.

Har du en favorit webbplats, verktyg eller app som du använder för att skapa YouTube-spellistor? Lämna en kommentar och berätta om det!