Gör din webbläsarens bokstavsfält bara Visa webbplatsikoner

Om du använder bokmärkesfältet på Google Chrome eller Firefox, är det ibland ett utrymme som är minst. När du bokmärke en webbplats innehåller den webbplatsens ikon samt textbeskrivningen om webbplatsen. Det förkortas när ikonen läggs till i bokmärkesfältet, men inte helt.

Det leder dig till att klicka på pilikonen till höger för en nedrullning av resten av dem. Du kan redigera texten för bokmärket till något kortare, eller helt enkelt bara få det att visa ikonen bara.

Redigera ikoner på Chrome Bokmärkesfältet

Om du använder bokmärken i Chrome är chansen att du har sparat många av dem redan. Om du vill redigera dem eller bara visa webbplatsikonen högerklickar du på den och väljer sedan Redigera.

Därefter kan du skriva in vad du vill ha i fältet Namn. Om du ändrar det till något kortare än hela namnet och definitionen av webbplatsen kan du få mer utrymme i baren. Eller, om du bara vill ha ikonen, raderar du fältet helt.

Om du vill se till att bokmärket är redigerat eller bara ikonen från hämtningen klickar du på bokmärket den här sidan (stjärnikonen) i adressfältet och anger det namn du vill ha eller, raderar fältet helt.

Bokmärken för Firefox

Du kan också göra samma sak med Firefox också. Högerklicka bara på bokmärkesikonen och välj Egenskaper. Därefter rensar du fältet Namn under fältet Namn och klickar på Spara.

Här är ett exempel på flera bokmärken som bara visar webbplatsikonen. Det andra jag gillar att göra med Firefox är stickavskiljare mellan var och en.

Visar endast ikonen fungerar för kända webbplatser som YouTube, Google och Facebook, men vissa stavar du vill ha åtminstone några initialer eller en kort beskrivning så att du kan skilja dem.

När du bara visar webbplatsikonen på bokmärkesfältet, ger du mycket mer utrymme att visa flera flera åt gången.