Amazon Tablet: 20 saker att vänta på morgondagens Kindle Announcement

New York - Vad kommer Amazon att meddela i morgon i NYC? Vi har en källa eller två inuti Amazon, nära Amazon och tillgång till asiatiska komponentrapporter. Och sunt förnuft.

Vi kommer att täcka morgondagens meddelande med ett team av åtta dedikerade GroovyReview-redaktörer som rapporterar via liveblog, podcast, video, kommentarer och bilder här hela dagen och till natten. Checka in före kl. 7 på Pacific Time onsdag den 28 september och fortsätt kontrollera.


Jag håller med Forrester-analytiker som säger att Amazon ger verklig konkurrens till Apple och Barnes & Noble med sin låga prispunkt. Vid en förväntad SRP på $ 250 - bara dömd från HP $ 99 TouchPad Fire Sale - kommer det att bli knäppt av hyllor. Amazon har infrastrukturen. Möjligheten att erbjuda konkurrenskraftig prissättning. Integrerade tjänster. Det finns Cloud Drive. Och det har förmodligen ditt kreditkortsnummer.

1. Imorgon kommer Amazon att meddela och visa den nya 7-tums tabletten, som är stor som en Nook, som kommer att vara Android-baserad och kör NVidias fyrkantiga Tegra2-processor chipset. Det kommer att följas av den quad-core, Tegra3-baserade tabletten för filmströmmar senare i år och en ännu kraftfullare NVidias Kal-El-baserade tablett senare i år eller tidigt nästa. Lyssna på showen för att höra mer om den överraskningsposten.

2. Amazon kommer att leda med prissättning. Förvänta sig en kävefallande $ 250 eller mindre (om hyrbar) pris punkt, sätta det ett par hundra dollar under iPad. Förvänta Amazon att meddela de andra två högre drivna tabletterna som kommer senare i år - till extra låga priser också. Priset är Amazons största vapen.

3. Alla analytiker och press, som de som våra reportrar har pratat med på Forrester Research, kommer att fawna. Bloggare kommer att länka bete. Google-älskare kommer att försvara det mot Apple-fansen. De kommer att blåsa bort det så lågt och irrelevant. Förvänta dig mycket webbländande. Vi håller oss på nyheterna.

4. Amazon CEO Jeff Bezos kommer att ha svart. Han måste gå till Jobs-rutten med det här. Han kommer säkert att städa på scenen.

">

5. Amazon kommer säga det utan att använda Apples namn direkt. Det riktar sina sevärdheter direkt till Apple. Det kommer att säga att det har juice. Hundratals miljoner kunder köper redan böcker, musik, video (via Prime eller inte) och otaliga andra varor och tjänster via Amazon.

6. Huvudkravet: Den kombinerade Amazonas butik, Cloud Drive-tjänsten, Prime Service och dess ekosystem för leverans av böcker via 3G och dess teknik Whispersync - plus dess Amazon Cloud-tjänster för musik och video-streaming - kommer att matcha eller lägga till mer än vad Apple erbjudanden. Om UX-upplevelse fungerar, och Bezos definitivt visar ett användargränssnitt som strikt integrerar varje Amazon-tjänst, kommer industrin att gå vild. Och Walt Mossberg kommer att älska saken om UX får en B minus eller bättre. Men se upp, Amazon. Det här är Amazonas Achilles Heel om det inte är försiktigt.

7. Jag slår vad om att Amazon kommer att meddela avtal om att köpa, ladda ner eller till och med strömma böcker, musik och så småningom filmer över dessa enheter via 3G och Whispernet. Det är spännande nyheter. Titta på en tech explainer på Whispernet på snart.

9. Reps från Google kommer att visa sig skryta om hur det styr Amazonas infrastruktur. De två är en perfekt match, verkligen.

10. Execs kommer att fokusera på pris, prestanda, 3G (tillhandahålls av Sprint?) Och trådlös anslutning.

11. Coyote - eller Kindle Fire, om det namnet är korrekt - kommer att vara en konsumentmålad enhet speciellt för semesterperioden. Förvänta sig att affärshandlaren binder tavlan till att shoppar på semester som ska meddelas.

12. Amazon pushar detta som en shoppingtablett - och kommer snart snart att rulla ut en semester shoppingtjänst på ett annonsstödigt gränssnitt. Målet är att göra det till den enhet du handlar från, precis som Amazon är den webbplats som huvuddelen av online-shoppare går till. Det är shoppingtabletten.

13. Med Coyote-tabletten presenterad som shoppingtablett / Kindle-läsaren imorgon kommer Bezos sannolikt att reta de två tabletterna som kommer strax efter att vara de så kallade underhållnings- och affärskortet.

14. Apple och andra Amazon-rivaler kommer att meddela oväntade och orelaterade produkter eller tjänster i morgon, en timme innan Amazon meddelar. Apple kommer säkert att försöka avväpna Amazon med mycket presstäckning här, men om Bezos släpper ut rätt mängd information och det finns bra erbjudanden som erbjuds (dvs. köpa Prime-medlemskap på lång sikt och få Coyote (Amazon Kindle Fire 7 inch) för gratis), kommer Apple inte att lyckas med den taktiken.

15. Förvänta Amazon att meddela frestande erbjudanden som tyder på sina musikmolnjänster, videostreamingstjänster, tredjepartsutgivare och filmskapare, till exempel Paramount, för att sänka priser eller till och med gratis enheter.

16. Varje journalist och analytiker vid evenemanget får en gratis enhet. Færre än 20 procent kommer att få den journalistiska etiken att återföra enheterna till Amazon efter att de har granskat dem. Vi gör att våra granskare returnerar allt.

17. accepterar inga gåvor över 45 dollar från tekniska leverantörer.

18. Bezos vill återställa företagets engagemang för Kindle och dess kundbas. Och han kommer också att lägga till musik och videoleverans till meddelandet. Om han är smart, kommer han att ge en kort demonstration av Hollywood, den planerade live-streaming filmtabellen beror på Amazon i Q1 2012.

19. Om han är smart, kommer han att ge en kort demonstration av Hollywood, den planerade live-streaming filmtabellen beror på Amazon i Q1 2012.

20. Hitta bred täckning av Amazons tablettnyheter här i morgon.

Kommer Amazons erbjudande att vara ett verkligt hot mot Apple iPad? Det är en fråga för morgondagens analys, men analytiker landsomfattande säger att Amazon har den bästa chansen att någon hårdvarubolag där ute för att utmana Apple för riktigt.

Här är Jeff Bezos på Charlie Rose-showen som talar om den nuvarande versionen av Kindle.

">