Facebook förvärvar Instagram för 1 miljarder dollar

Vi pratade för en tid sedan om Instagrams Android-version och hur iOS-användare tog det väldigt personligt. Tja, i ett drag som borde göra användarna angripare, har Facebook meddelat att det kommer att köpa tjänsten och skicka all exklusivitet ut genom fönstret.

Vad som inte kan nekas är att Instagram for Android har fått ett ganska svar bland Android-användare. Rapporter säger att appen har laddats ner över 1 miljon gånger under de första 12 timmarna som den var tillgänglig.

Jag vet inte om det är det som gjorde Facebook vill köpa det, det är bekräftat information. Mark Zuckerberg själv har lagt upp informationen på sin Facebook-profil, och Instagram-bloggen har också lagt upp den, så det blir inte mer officiellt än detta.

Zuck säger att Facebook har gått med på att köpa Instagram och han tillade också att den planerar att bygga och växa Instagram självständigt. Han tillade också att dela på andra sociala nätverk och att välja att inte skicka bilder till Facebook kommer fortfarande att vara funktioner i appen.

Han säger också att Facebook inte planerar att köpa många andra tjänster med så många användare om det någonsin kommer att köpa en annan igen.

Enligt Wall Street Journal, citerar Facebook, är priset på affären 1 miljard dollar i kontanter och aktier. Samma källa säger att affären troligen kommer att ske senare i kvartalet.

Kom också ihåg att Microsoft äger en liten del av Facebook. Betyder det att programvaran jätte kommer att trycka Instagram för att skapa en app för Windows Phone?

Och för att avsluta detta på en rolig anteckning, det är skämt om affären som går runt, som den som säger att Instagram kommer att få tidslinjen så snart som möjligt. Kommer det? Vem vet.

Vad tycker du om denna miljard dollar-affär? Om du är Instagram-användare tycker du att det här är en bra eller dålig sak för favoritappen?