Lär dig hur du använder Microsoft Office 2010-bandet

Nyligen släppte Microsoft en mycket intressant interaktiv guide som visar att Office 2010-användare kan " använda sin kunskap om Office 2003 för att lära sig grunderna i Office 2010 ". Nedladdningarna är 100% gratis och du kan hämta dem från den här sidan. Installatören är mycket förenklad och du har inga problem med det.

När du har installerat ett av programmen ser du genast att Ribbon Guide bara är ett vanligt Silverlight-baserat HTML-dokument. Den interaktiva bandguiden lägger dig i en virtuell Office 2003-miljö där du kan öppna menyer och sväva över objekt för att avslöja deras plats under 2010. Det är ganska förenklat och verkar fungera som Microsoft planerat så jag rekommenderar att du tar det om du eller ditt slut Användarna har svårt att anpassa sig till det nya Ribbon-gränssnittet. Det enda problemet jag stötte på under testningen var en glitch här och där i silverlight-gränssnittet. Ingenting att prata om övergripande.

Det som är mer intressant är att Microsoft har lagt till en liten blå referensknapp längst upp till höger om den interaktiva guiden. Knappen leder till en sida där Microsoft har kalkylblad som du kan hämta som liknar den interaktiva guiden, hjälper dig att hitta dig runt det nya Office 2010-bandet.

Det ser ut som om Microsoft lärde sig sin lektion och lyssnade på användarna som de fullständigt förvirrade när de introducerade bandet första gången. Det nya bandet alienerade Microsoft från sina användare och förlorade nästan förtroendet hos de flesta av amerikanska företagen. Självklart noterade Microsoft och gör vad de kan för att hjälpa dem tillsammans så gott de kan denna andra gången.