Så här tar du bort ditt Instagram-konto

Instagram har fått något otäckt PR på grund av användarvänliga ändringar i användarvillkoren och sekretesspolicy. Om du vill hoppa fartyget och spara dina foton kommer den här guiden att hjälpa dig på vägen.

Säkerhetskopiera dina Instagram-bilder

Innan du tar bort ditt konto vill du ladda ner dina foton och säkerhetskopiera dem först. Det enklaste sättet att göra detta beskrivs i vår groovy guide för nedladdning av dina Instagram-bilder med Instaport. Följ och slutför den guiden och följ sedan resten nedan för att permanent radera kontot. Självklart, om du inte har några bilder värda att spara, känner du att du ska springa framåt.

Ta bort Instagram-konto

Allt du behöver göra för att ta bort ditt Instagram-konto är att besöka följande webbadress på sin webbplats: https://instagram.com/accounts/remove/request/

Om du inte är inloggad kommer du att bli uppmanad att.

På sidan Ta bort ditt konto kommer du att bli uppmanad till anledningen till att du lämnar. Klicka sedan på den stora röda raderingsknappen längst ner. Poof! Inget Instagram-konto, det är så snabbt.

Tillsammans med kontot kommer alla data och foton som bifogas det också att raderas. Så se till att du laddar ner dina bilder innan du registrerar kontot.

Vad är din åsikt? Är du så irriterad med Instagrams nya användarvillkor att du dömer det? Lämna en kommentar och berätta om det.