iTunes Tips: Spara gamla iOS-säkerhetskopior som skydd

Varje gång vi säkerhetskopierar våra iOS-enheter sparar vi de inställningarna och apparna som säkerhetskopia. Dessa är användbara om något borde gå fruktansvärt fel. Låt oss dock låtsas att din iPhone, iPod touch eller iPad just nu är perfekt. Allt är precis som du vill ha det, och du vill verkligen inte att det är roligt med. Du kan arkivera den säkerhetskopian. Detta kommer att berätta för iTunes att använda den säkerhetskopian istället för att defaulting till den senaste.

Ställ in din iOS-säkerhetskopiering i iTunes

Det är väldigt enkelt att ställa upp det här. Först, starta bara iTunes på din Mac eller PC och gå till Inställningarna.

Välj sedan fliken enheter. Därefter högerklicka och välj arkiv för den säkerhetskopiering du vill behålla. Se till att du väljer den senaste som du alltid vill ha arkiverat när du säkerhetskopierar i framtiden.

Nu när du utför en säkerhetskopia kommer du att få en ny säkerhetskopia, men du kommer att ha ett arkiv av den du vill återställa till om behovet skulle uppstå. Detta sparar mycket tid när du behöver omkonfigurera enheten efter att du har återställt den från en säkerhetskopia.

Om det blir riktigt dåligt kan du återställa din iPhone eller iPad till fabriksinställningar och återställa dina arkiverade säkerhetskopior. Låt oss veta om du någonsin har haft det här och din erfarenhet!

Kredit: CultofMac