Hur man rotar Kindle Fire HD på det enkla sättet

Att döda Kindle Fire HD kan låta som en skrämmande process och i början var det. Men nu finns det ett enkelt sätt att rota det. Tack vare en groovy manuskriptförfattare vid XDA är det bara en fråga om några klick som rota den nya Amazon-tabellen och väntar genom en rad automatiska steg. Till skillnad från att röda den ursprungliga Kindle Fire, bryter den här metoden inte videostreaming eller andra Amazon Prime-funktioner - åtminstone för tillfället.

Varför rot? Två skäl. Det första är att du kan köra vissa appar som kräver root för att erbjuda full funktionalitet. Ett bra exempel på detta är Avast! Mobile Security, som kräver root för hälften av säkerhetsfunktionerna för att fungera. Den andra anledningen till att root är att du kan installera Google Play-marknaden och få allt ditt innehåll därifrån på din Kindle. Det här inkluderar även andra Google Apps, som Gmail och Talk.

Obs! Att rota din Kindle med den här metoden kommer att förhindra att enheten automatiskt uppdateras. Du kan fortfarande uppdatera manuellt via den manuella uppdateringshämtningssidan för Amazon. Det här är den enda förlusten i funktionaliteten jag hittills har märkt.

förutsättningar:

  • ADB (USB Debugging) Aktiverad på Kindle Fire HD
  • Datorn måste konfigureras med Kindle Fire usb-drivrutiner för att ansluta till enheten
  • Kindle Fire HD ansluten till datorn via USB-kabel
  • Hämta QemuRoot
  • Hämta Root_with_Restore

Dessa rotverktyg skapades av Bin4ry och sparkym3 av XDA-utvecklare. Om du finner dem användbara kan du tacka dem!

Innan vi börjar, se till att Kindle Fire HD är ansluten till USB-kabeln som är ansluten till din dator.

För att komma igång måste du extrahera både QemuRoot och Root_with_Restore zip-arkivet till var som helst på din dator som du vill.

Från rutan Root_with_Restore öppnar du RunMe.bat som administratör.

Obs! Om Kindle Fire inte dyker upp kanske du måste öppna uppgiftshanteraren (Windows Hotkey: Ctrl + Shift + Esc) och Avsluta processen på adb.exe.

I det gröna kommandotolken som visas skriver du in 1 och trycker sedan på enter.

Hoppa nu över Kindle Fire. Skärmen ska ändras och visa en restaureringssida. Tryck på alternativet " Återställ mina data ".

Kindle Fire HD måste nu starta om två gånger.

Efter två omstartar ska Kindle Fire HD se normal igen, och kommandot Root_with_Restore ska säga att allt är klart, tryck på valfri knapp för att fortsätta. Gå huvudet och tryck på en knapp eller stäng den. Nästa måste vi köra QemuRoot.

Inom den extraherade mappen kör RootQemu.bat som administratör.

En snabb bör öppnas. För att starta rottryck 1 och tryck på Enter på tangentbordet.

De första 2 skärmarna kommer att fråga dig att du installerade ADB-drivrutinen och whatnot, du borde bara kunna hoppa över dem. Den tredje skärmen kommer att starta om Kindle Fire, det här är steg 1.

Steg 1 tar ungefär 30 sekunder att slutföra, så du måste vänta på din Kindle för att starta om. När det är gjort omstart trycker du på valfri tangent på tangentbordet för att fortsätta.

Obs! Undvik att trycka någonting tidigt eftersom det bara kommer att leda till att det tar längre tid.

Steg 2 kommer att vara samma sak, när det är klart, vänta bara på att tabletten startas om helt innan du rör på något.

Fortsätt, tabletten måste starta om flera gånger medan det här ställs in. Var bara tålamod, jag vet att vänta på något sådant kan vara svårt eftersom du vill använda den glänsande nya tabletten, men väntar är allt vi kan göra just nu.

Efter steg 4 kommer manuset att slutföra installationen helt och varna dig om att "du har rot!" Det är det gjort, kapitel?

Du kan också dubbelkontrollera att roten gick igenom genom att söka efter den rotade appen "Superuser" i appenhetens applådor. Om det är där betyder det att roten var framgångsrik.

Du måste manuellt öppna SuperUser-appen minst en gång innan andra appar kan börja dra önskningar från den.

Nu är din Kindle Fire rotad! Ha det roligt med roterade appar och håll dig uppdaterad för vår guide om hur du installerar Google Play-marknaden på Fire HD.