iPhone 5 i september, med nano-SIM-kort?

Mer information om den nya iPhone 5 har uppstått idag (om än oofficiellt). Det verkar Apples nästa smartphone kommer att använda den senaste standarden för SIM-kort, nano-SIM.

Mer information om iPhone 5 har just kommit ut. Det blir intressant att se hur mycket av det faktiskt blir bekräftat. Men tills det gör, försöker vi alla fortsätta med det.

The Guardian är det senaste nyheterna för att få händerna på några bitar av information, citerar "källor". Enligt tidningen kommer den nya iPhone 5 att använda den helt nya nano-SIM, ett format som tillverkare har kommit överens om för en månad sedan. Anledningen är fallet fastigheter, en mer och mer viktig tillgång idag, när en liten bit av tilläggskretsar kan göra hela skillnaden. Det nya formatet är 40% mindre än den minsta designen som används idag (mikro-SIM i iPhone 4S), med 12, 3 mm bred / 8, 8 mm hög / 0, 67 mm tjock. Det är självklart bakåtkompatibelt, om det är förpackat för det.

Och eftersom vi pratar nätverksanslutning, kommer det också att vara LTE-kompatibelt, men bara i USA. Apple verkar inte vara ivriga att skapa en annan version för Europa (nätverksstandarder skiljer sig), som skulle stödja LTE-nätverk där.

I Europa är standardkontakten på den gamla kontinenten mikro-USB. På så sätt kan du använda samma laddare på din nya telefon, eller ens köpa den utan en. Även om Apple har anpassat sig till standarden med en adapter i det förflutna, verkar det tyckas att den nya iPhone 5 kommer att använda en annan proprietär kontakt. Enligt ovannämnda källor kommer det att vara 19-polig kontakt, och Apple kommer att ge upp den gamla 30-poliga kontakten.

För en vecka sedan sa "folk som känner till saken" att iPhone 5 skulle ha en tunnare skärm, och det hade redan ryktats att skärmen blir större.

Tidningen citat industrin källor tipping en mitten av september lanseringen (medan en annan källa säger 21 september). Artikeln säger också att Pegatron (ett företag som ägs av Asustek - ja, Asus!) Tillverkar det redan i Shanghai. Skulle det betyda att Apple inte kommer att arbeta med sin långsiktiga partner Foxconn på den här enheten?