Uppdatering av brand-tv-programvara kan du använda Alexa för att styra den

Amazon rullar ut en ny uppdatering till sina Fire TV-enheter som låter dig styra den med din Amazon Echo-enhet med Alexa. Denna nya funktion kommer att fungera mellan första och andra generationens Fire TV-set-top box och Fire TV Stick (1 st och 2 nd gen) med Voice Remote.

Amazon Fire TV Update

Enligt changelog från Amazon, är programuppdateringen Fire OS 5.2.4.1 för eller 5.2.4.2 beroende på vilken enhet du har. Oroa dig inte för versionsnumret för mycket, eftersom båda versionerna har samma uppdaterade funktioner.

Det mest anmärkningsvärda av vilket styr din Fire TV med din Alexa-enhet. Du kan aktivera Alexa med din röst (mot att slå på mikrofonknappen på fjärrkontrollen för att aktivera den) och använda kommandon som spel, paus, spola tillbaka, hoppa tillbaka, hoppa framåt, nästa show och andra. Du kan också starta appar och söka efter tv-program och filmer. För att para enheterna måste du använda Alexa-appen på din mobila enhet eller onlineversionen.

För att ta reda på vilken version du har eller kolla efter uppdateringen manuellt, gå till Inställningar> Enhet> Om> Programvaruversion > Systemuppdatering . Vänta på uppdateringen för att ladda ner och starta om enheten.

Andra nya funktioner inkluderar följande:

  • Redesignad Fire TV på skärmen . Ursprungligen släpptes för Amazon Fire TV (2nd Generation) och Fire TV Stick med Alexa Voice Remote med den tidigare mjukvaruuppdateringen, finns nu tillgänglig på alla Fire TV-enheter. Den lägger till en strömlinjeformad toppmeny, en innehållsdelad innehållsavdelning som automatiskt spelar videonsekvenser för valda titlar, en Din Apps & Games-rad på startskärmen och nya alternativ för VoiceView-skärmläsaren.
  • Dataövervakningsverktyg. Med det här verktyget får du dynamisk information om hur mycket internetdata din enhet använder för appar och streamingtjänster.
  • PIN Protect Protect Photos App. Det här alternativet har lagts till i inställningarna för Fire TV-föräldrakontroll. När du är påslagen måste du ange en vald PIN-kod innan du kan öppna Prime Photos-appen för Fire TV.
  • Rekommenderas av dina appar En ny rad på startskärmen innehåller innehållsrekommendationer baserade på appar, spel, musik, ljudböcker och nyheter du ofta använder.

Amazon gör säkert många intressanta saker med sina enheter. Har du ett eko eller Fire TV? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta vad du tycker om dessa nya funktioner.