IPhone 10 år senare - 10 sätt det är förenklat mitt liv

Den här veckan markerar tio år sedan Apple lanserade iPhone. Även om den inte var formellt tillgänglig fram till juni 2007 gav Apple fansen en förhandsgranskning i början av januari 2007. Världen var en intressant plats då, det fanns ingen Android OS, Nokia ägde konsumentmarknaden och Blackberry hade ett stränglag på företaget. Marknaden var ett trångt utrymme; speciellt i en komplex miljö av cellulära bärare, vilka var gatekeepers för någon mobil enhet som kom in på marknaden. Det var tills Apple vred världen på huvudet ...

Steve Jobs beskrev iPhone som en samling av produkter: en widescreen iPod med touch-kontroller, en revolutionerande mobiltelefon och en genombrottsinternetkommunikationsenhet. Det var verkligen inte fullt ut förstått vid den tiden. Apple slog ett strategiskt partnerskap med Cingular Wireless som senare förvärvades av AT & T; gör telekomjättaren den exklusiva bäraren av iPhone i USA i flera år framöver. Resten är historia Jag antar att du kan säga.

För mig personligen skulle jag inte äga en iPhone i ytterligare åtta år men det har blivit en av de bästa inköp jag någonsin har gjort. Jag vet att många kommer att rulla ögonen på det uttalandet. Men jag är inte bara intresserad av inspektörens gadget (ish) -telefoner som de som erbjuds av Android. IPhone balanserar användbarhet, funktionalitet, säkerhet, enkelhet och estetik i ett fantastiskt paket. Så många säger - "Det fungerar bara!" Och inte bara det, det har också förenklat mitt liv, vilket är det jag ska fokusera på i den här artikeln: Hur modern iPhone har förenklat mitt liv genom att byta ut annan teknik!

IPhone 10 år senare - En Jack of All Trades

Mobiltelefon - Den första kritiska hårdvaran som iPhone ersatte i mitt liv var min telefon, en Nokia 321. För att vara ärlig använder jag det fortfarande som en backup-telefon bara om min iPhone går tom för juice. Min primära hela dagen telefonen är dock iPhone; Jag använder den för en mängd olika aktiviteter: Sänd och ta emot samtal, mobil hotspot och textmeddelanden.

MP3-spelare - Precis som mobiltelefonen hade jag en dedikerad enhet i många år för att spela min mp3-musik. Tillbaka på dagen hade användarna flera alternativ utöver iPod. Varumärken som Zune, Creative NOMAD och även Dell. Att äga en iPod Touch är ganska ironisk eftersom det här är den första iOS-enheten jag använde. IPod Touch introducerades hösten 2007 som ett billigare alternativ för användare som hittade iPhone för dyrt eller inte behövde mobilradio. Användare kan göra ganska mycket allt iPhone kunde förutom att skicka och ta emot samtal. Ända sedan jag fick min iPhone började iPod samla damm, vilket är säkert det fallet för de flesta användare som tidigare ägde den klassiska iPod. Utan tvekan anledningen till att Apple sedan dess har slutat utveckla.

Ficklampa - jag lider ofta av strömavbrott, så iPhone kan vara ganska användbar när mitt hem blir tonhårt. Den praktiska ficklampans app - (svep upp från låsskärmen) - låter dig snabbt tända ett rum.

Digitalkamera - Under åren släppte jag alltid flera hundra dollar på ny punkt och skjuter kamerateknik. Det var alltid vid min sida. Med varje release av iPhone fortsätter kameran dock att bli bättre och bättre. Och du kan verkligen inte slå bekvämligheten eller programvaran som finns tillgänglig på iPhone för redigering, lagring och delning av bilderna. Bara en teknik som Apple har stört med det är iPhone.

Tidning - Varför bry sig om att köpa en tidning när du kan få aktuella nyheter på din telefon med uppdaterad analys dygnet runt? Google Nyheter, New York Times, Facebook Feed och andra dedikerade apps ger alla alla ny information jag behöver.

Personal Digital Assistant (PDA) - Ja, jag hade en av dem också - en riktigt cool en - kallad Viewsonic V37. Jag synkroniserade alla mina Office-filer, kontaktinformation och kalender till den. Det körde mini versioner av Word och Excel, och du var tvungen att använda en pekskärm för att navigera i gränssnittet. När som helst batteriet dog, var jag tvungen att para igen med enheten och resync med min Windows-skrivbord.

Idag stöder iPhone robust nästan skrivbordet, som versioner av Word, Excel, Outlook, PowerPoint och OneNote. Det är bara några; iPhone är den ultimata PDA, den innehåller en röstaktiverad digital assistent som heter Siri du kan använda för att skapa möten, påminnelser och ställa frågor. det kan till och med berätta skämt. IPhone fungerar även med rivaliserande digitala assistenter som Cortana och Google Now. IPhone är en väldigt intelligent enhet som alltid är ansluten till Internet.

Webbkamera - Kom ihåg de dagar då du måste ansluta en webbkamera eller installera speciell programvara och konfigurera den? IPhone kommer ut ur lådan redo att chatta med familj och vänner runt om i världen med hjälp av en inbyggd frontkamera. Inbyggd programvara som FaceTime gör det enkelt att chatta med andra iPhone eller Mac-användare eller du kan använda program som Skype, som fungerar på Windows, MacOS eller Linux.

Kalkylator - Ja, även den pålitliga gamla kalkylatorn har sett sina sista dagar runt mitt hem med en enhet som iPhone. Att ha en av dessa var alltid ett måste för många år sedan, eftersom uppstart av en dator bara för att använda en miniräknare verkade löjligt. Vissa räknare som berodde på solenergi skulle behöva några minuter i solen för att börja arbeta. Kalkylatorns app är bara en kran bort.

Journalen - Jag behållde en journal av flera anledningar: anteckningar, kalenderutnämningar, telefonnummer, listor och påminnelser. Med en iPhone är funktioner och funktioner som dessa alla inbyggda eller tredje part apps. Det fantastiska med dem: Du kan synkronisera innehållet du anger och få dem tillgängliga över vilken enhet du väljer.

Watch - Det här är en intressant, jag slutade ganska mycket med en klocka sedan jag började använda en mobiltelefon, men nu och då skulle jag gå tillbaka till min gamla Seiko som en gåva. Med uppkomsten av smartwatches som Apple Watch kan jag faktiskt göra en u-tur i framtiden; Jag skulle bara vilja se plattformen mogna lite mer. Bortsett från det gör iPhone allt jag vill ha i en klocka - det kan berätta för tiden, inte bara på en plats utan många. Du kan ställa in larmet, använda det som stoppur och skapa påminnelser.

Det här är bara några sätt hur mitt liv blev förenklat efter att jag började använda en smartphone. IPhone startade definitivt på grund av att många av dessa hushålls-, elektroniska och personliga föremål avlivades. Det finns mycket mer jag nämnde inte ens som kartor, även om jag inte är mycket av en resenär, är jag säker på att dagarna med att bära runt en stor papperskarta du var tvungen att utveckla har blivit en sak av det förflutna.

Vad kommer iPhone att ersätta nästa? Med den fortsatta explosionen av hårdvarubearbetning i kombination med AI kan du satsa på att vi bara skrapar ytan när det gäller den enhet vi håller i fickan. Vi ser redan störningar i transporten (Uber, Lift, etc.), finans (Apple Pay, PayPal) och resor (AirBnB, Priceline) och VR-rymden. Jag kan inte vänta med att se vad de kommande tio åren kommer att medföra och vilken annan teknik som störs av den här fantastiska enheten!

Jag är nyfiken på vad iPhone har förändrats i ditt liv under de senaste tio åren. Låt oss veta i denna kommentar. Har det varit bättre eller värre?