Cortex Chrome Extension lägger till Speedy Social Layer till webbplatser

Om nivån på delningsaktivitet på webben är någon åtgärd, har barndomslärarna säkert vunnit. Om du inte har märkt, har webbanens natur väsentligt förändrats under de senaste fem åren, och det är lika viktigt att dela det vi hittar på Internet lika mycket som att bläddra i sig själv. Med det i åtanke har en hel del apputvecklare gjort framsteg mot att utveckla webbläsaren bredvid själva webben genom

vilket ger detta element att dela fram och i centrum. När vissa försöker att djärvt uppfinna webbläsaren från grunden - som RockMelt och Flock- Cortex tar en annan inställning. Cortex är en Google Chrome-förlängning, och namnet på spelet är hastighet. Hittills gillar jag Cortex stil.

Låt oss möta det - vi är lata, lata människor. Det finns verkligen inget brådskande behov av en app, tillägg eller webbläsare som låter dig skicka länkar, webbplatser och markerad text till Facebook, Twitter, Tumblr eller Instapaper. Du kan alltid markera en länk, kopiera den till ditt urklipp, logga in på Facebook, klistra in länken i en ny Wall Post, lägg till en kommentar och dela den. Det tar bara ungefär 30 sekunder, förutsatt att du inte blir distraherad på vägen där (vilket är en klar och nuvarande risk) . Men faktumet är att ju fler steg det tar desto fler klick tar det och ju fler sekunder det tar att dela med sig, desto mindre benägna kommer vi att vara att dela den.

Och det är därför jag tror att Cortex kommer att bli en hit ( det har redan nästan 13 000 användare ). Det låter dig inte bara dela med dina Twitter-anhängare, Facebook-vänner och andra på mindre än 10 sekunder med bara ett klick, men det gör att du delar andra naturen - så lätt som att skrapa näsan. Det är viktigt eftersom ju lättare det är att dela, desto mer kommer du att dela.

Vad jag mest tycker om Cortex är att det inte stör min nuvarande livsstil. Jag behöver inte installera en ny webbläsare, jag behöver inte lägga upp en ny sidofält eller verktygsfält, jag behöver inte lära mig en ny genvägsknapp eller anmäla mig till ett tredje partskonto som kommer att passera -post till alla mina mediekanaler. Allt jag behöver göra är att klicka och håll lite längre än normalt och sedan ... bam!

Den här ringen visas runt din mus, så att du kan dela omedelbart till någon av dina länkade sociala medier konton. Flytta bara musen över lämplig logotyp och släpp och det kommer att delas.

Hur fort är det? Det är så snabbt att jag har råd att göra en animerad GIF av den utan att ta upp hela vår bandbredd:

För närvarande kan du använda Cortex för att dela via Facebook, Twitter eller Tumblr. Du kan också skicka länkar, sidor och utdrag till ditt Instapaper-konto. Om du helt enkelt klickar och håller tillräckligt länge för att Cortex-ringen ska dyka upp och sedan släppas över en knapp delar den med titeln på sidan eller länken eller den markerade texten tillsammans med en bit.ly-länk. Men om du längtar längre över en logotyp, kan du lägga till din egen kommentar som kommer att följa bit.ly länken.

Du kan också lägga till upp till 9 Facebook-vänner till Cortex, så att du kan posta till sin vägg direkt från Cortex. Det är snällt som snabbuppringning för Facebook. Klicka bara och håll och sväng sedan över Facebook-vännerikonen och välj deras profilfoto från nästa ring.

Att installera Cortex är enkelt - nästan för enkelt, för vissa.

När du har installerat Cortex från Google Chrome Web Store startar Cortex-installationssidan. Här godkänner du dina olika konton och väljer dina Facebook-vänner för din "kortnummer".

Det är allt ganska enkelt - kom bara ihåg att Klicka på Nästa när du är klar, annars kommer Cortex-installationsfönstret att dyka upp varje gång du startar Chrome.

Du kan ändra dina inställningar senare genom att klickaCortex- ikonen i Google Chrome-verktygsfältet. Detta visar också din historia, som jag gillar mycket. Det innehåller miniatyrer och utdrag samt en tidstämpel och det sociala nätverk som du skickade in det till.

Din Cortex-historia har också en sökruta som låter dig begränsa resultaten med en sträng. Det är ett bra sätt att jogga ditt minne när du försöker återkalla den insiktsfulla länken som du delade förra veckan.

Slutsats

Det är verkligen inte mycket annat att säga om Cortex. Det är enkelt i naturen, och det är det som är viktigt. Det är dock inte utan begränsningar. För en fungerar det inte på HTTPS: // webbplatser och de som letar efter mer kontroll av under huven tweaks kommer att finna sig vill. Du kan till exempel inte ändra Cortex-hjulets beteende, säg genom att öka fördröjningen eller tilldela den till en annan knapp. Det kan vara groovy om du skulle kunna få den tilldelad en av de utomordentliga knapparna på musen. Dessutom har några användare klagat på Cortex poppar in när de minst förväntade det eller tänkte det - till exempel när du markerade något för att kopiera och klistra in det, men inte nödvändigtvis tweet det eller dela det på Facebook.

Jag måste säga att det övergripande, det är Cortex största nackdel, det har hårljuskänslighet och i vissa fall blir dess hastighet ett dubbelkantigt svärd. Till exempel, inom 1, 6 sekunder kan du oavsiktligt dela med din svärmor att du surfar på en Twilight-fanfisk webbplats.

Men jag tror verkligen att Cortex är på någonting. Så här var vi menade att dela snabbt, idiotsäker och diskreta. Jag uppmuntrar alla groovyReadresser att ge det en virvel.