iPad Photoshop Touch går på försäljning. Verkligen

Adobes Photoshop Touch för iPad 2 gick till försäljning i iTunes Store på måndagen, precis som planerat, men två dagar efter en oschemalad premiär på iTunes Store i Nya Zeeland lördag. NZ-händelsen var uppenbarligen en flopp men lyckades ändå höja pulsfrekvensen hos otåliga Photoshop / iPad-användare innan Adobe snabbt dödade online-erbjudandet.

Foto Kredit: Apple

Måndag kan alla som har ett iTunes-konto, en dator och 10 dollar tillskott köpa Photoshop Touch, den första Photoshop-mobilprodukten som kan hålla huvudet högt närvaro av skrivbordsversionen. Något liknande mig fann att utan att först uppgradera operativsystemet till version 5 kunde de inte installera Photoshop. Och jag hoppas att jag inte är den enda som upptäckte att uppdatering av operativsystemet också medförde risk för att jag förlorade appar, låtar, filmer eller något annat jag hade installerat på iPad. (Jag har fortfarande inte tänkt ut det här helt, och om det finns en Apple-geni-guru kommer ut där som också känner till Windows, riktar jag din vänliga uppmärksamhet åt "Personlig Anteckning" nedan.)

Under en tid har Adobe Photoshop Express varit tillgängligt för iPhone och iPad och ingen brydde sig om det. Men Photoshop Touch är mer som den produkt som skapats för skrivbord, med lager, verktygsval, justeringar och filter, som alla använder iPad multitouch-förmågan. Vissa funktioner är nya, möjligen på grund av behovet av att använda programmet med pudgy små fingrar istället för en mus eller pekskärm. Scribble Selection-verktyget låter dig behålla eller radera en del av en bild genom att skribba runt och i bilden.

Min favorit nya funktion är möjligheten att rotera en bild för att skapa en 3D-titt på det lager. Det är en utmärkt väg att se vad som händer i varje lager.

Ett annat alternativ låter dig ta bilder från Facebook, ge dem din egen konstnärliga behandling och ladda dem sedan till Facebook för att visa upp till alla dina vänner och anhängare. Och Touch integrerar Google Bildsökning så att du kan suga ner bilder från nätet utan att någonsin lämna Photoshop. För att se hur det är och för att hota din otålighet fram till i morgon, kolla in videon nedan, där John Nack, huvudproduktchef för Photoshop Touch, kommer att ge dig en vänlig spänning.

( Personlig anteckning: Jag önskar att någon hade sagt att jag skulle ansluta iPad till skrivbordet som kör iTunes första gången jag tog hem det. Jag har använt iPad2 i sex månader utan att ens tänka på iTunes. gör mitt bästa för att hålla bort mina system helt. Men nu, efter att ha installerat iTunes, när jag försöker använda den, får jag denna varning om att allt på iPad torkas ut. Förmodligen är iTunes tänkt att vara det enda sättet jag kan få appar, och det håller dem, behandlar iPad som ett dåligt tillägg till vilket lån ut apps och innehåll från tid till annan.

OK, jag börjar rant. Poängen är att jag inte ser något intelligent sätt att säkerhetskopiera mina filer och vet att de är säkerhetskopierade. Om du gör det, vänligen lämna en kommentar eller maila m på ron@. Tack.)

">