iPad Air Hands On Review

IPad Air gick till försäljning den 1 november vid midnatt PST, strax efter nyckeln där företaget tillkännagav dem. Vår inhemska Apple-expert Josh Windisch har haft gott om hands-on tid med det och här är hans recension.

Apple iPad Air

"Det är så lätt" är de ord du hörs talat av nästan alla som slutar med de nya iPadsna i en Apple-butik. Det är så lätt, faktiskt, att Apple gav det ett nytt namn som framhäver det faktum: "iPad Air". Medan det inte finns någon substitution för att plocka upp det och känna själv hur lätt det här är, försöker jag förmedla det i antal. iPad Air väger bara 1 pund, vilket är nästan en halv pund mindre än iPad 4, som väger 1, 44 pounds. Det är också 20% tunnare vid bara 7, 5 mm tunn.

En annan sak som du omedelbart märker är den nya designen. Till skillnad från tidigare iPads i full storlek som liknade aluminium som hittades på Mac, tar iPad Air designkodorna på iPhone 5S och iPad mini. Fodralet på sidorna av iPad Air har minskat avsevärt, vilket gör att hela iPadens storlek blir mindre samtidigt som den fortfarande håller 9, 7-tumsskärmen. Detta minskar enhetens bredd från 7, 31 tum till 6, 6 tum. Detta har varit tillräckligt för att göra det mycket möjligt att skriva med tummar när det hålls i stående orientering.

Den nya 64-bitars A7-processorn med M7-processorn gör iPad Air (inte överraskande) den snabbaste iPad än. Det här är den första iPad med 64-bitars processor, som ersätter den tidigare 32-bitars dubbelkärniga A6X i iPad 4. När Apple släppte iOS 7 i september visar det sig att äldre enheter visar sin ålder mer. Jag använde iOS 7 på en iPad 3, och några av iOS 7: s visuella effekter gjorde det inte alls på de gamla iPadsna. Den suddiga effekten som följer med OH-film i IOS 7 saknas, vilket ger en gyllen genomskinlig grå för Control Center och en enkel transparent svart för Notification Center. Dessa effekter är dock fullt effektiva på iPad 4. Min iPad 3 drabbades av vissa tangentbordslag också. Ibland när man byter från bokstäver till symboler skulle det vara en liten fördröjning. De smarta iOS 7-animationerna visade sig vara en utmaning också. Inmatning av multitasking tillsammans med öppna och stängande appar skulle vara lite hakig.

Tack vare den nya A7-processorn, svänger iPad Air med hjälp av animationerna enkelt och visar iOS 7 hur det var tänkt att visas. Jag märkte till och med att bläddra igenom bilder tunga webbplatser är mycket mjukare i Safari. Apple hävdar att det är upp till två gånger snabbare i CPU och grafikprestanda än föregångaren. Det är inte att säga att det aldrig finns några problem. Jag märkte att iOS 7 fortfarande har lite

Det finns några saker som jag inte såg mycket vinst i. Den bakre kameran är fortfarande 5 megapixlar för foton och 1080p för video, medan FaceTime-kameran på framsidan tar 1, 2 megapixelfoton och 720p-video. Det var några förbättringar av hur kameran hanterar svagt ljus, men det var inte en drastisk förändring. Det fick inte TouchID som Apple introducerade i iPhone 5S förra månaden. Det här är inte en stor sak för mig, eftersom jag inte tar ut min iPad lika mycket som min telefon när jag är ute och går, går runt. iPad Air har fortfarande samma stora näthinnans skärm som iPad har haft sedan 3: e generationen.

Nu på den frågan som alla frågar när som helst Apple släpper ut en ny glänsande sak: Ska jag uppgradera? Mitt svar skulle vara ja för alla med en iPad 3 eller under, och kanske även några iPad 4-ägare också. Det kommer ner till de drastiska designförändringarna. Vikt- och storleksminskningen i iPad Air gör stor skillnad i hur jag använder enheten. Ända sedan iPad mini kom ut fann jag mig själv att ha mini-portabilitet men med skärmen på iPad med full storlek. Det är precis vad iPad Air är. Tack på näthinnans skärm om du kommer från en original iPad eller iPad 2, och prestandaförbättringarna över iPad 3, och uppgradering är en no-brainer. Att kunna använda blixtkablar istället för de gamla 30-stiftsna som används med 3: e genen och nedan gör inte heller ont.

Det är värt att notera att Apple kommer att sälja iPad mini med Retina display senare i månaden, och det kommer att ha exakt samma specifikationer som den är bigg-ER (men inte "stor") bror. Så om du inte är säker på om du vill ha en full 9, 7-tums skärm eller en mindre 7, 9-tums skärm kan det vara värt att vänta ett tag ännu. Naturligtvis kan du alltid titta på den gamla versionen iPad mini som för närvarande finns i Apple Store för att se om du föredrar den storleken.

iPad Air kommer i de nya färgerna - Space Grey (Black) eller Silver (White). Om du inte vet vilken färg du ska välja, lade jag fram positiven och negativen till var och en. iPad Air finns i 16 GB, 32 GB, 64 GB och 128 GB storlekar. Det finns också ett Wi-Fi-alternativ eller en som innehåller mobildata med AT & T, Verizon, Sprint eller T-Mobile. WiFi-modellen börjar på $ 499, medan mobilalternativet börjar på $ 629.