Fallet för skärning av kabelnätet för onlinetjänster

WWE är inte allas kopp te, men lanseringen av sitt eget nätverksnätverk är en intressant teknikhistoria. Det väcker också några intressanta frågor om hur framtiden för TV och levande medier kommer att förbrukas. Nätverket lanserades förra veckan, och jag har provat det på väsentligen alla enheter den är tillgänglig på. Men inte alla enheter kör det bra. På de flesta enheter fungerar live streamen helt bra. Det har dock skett flera rapporter om att innehållet på begäran buffrar eller inte ens spelar alls. Xbox 360 och Roku har gett mig, och andra användare, en hel del problem den senaste veckan.

Jag har faktiskt använt Apple TV eftersom det har fungerat praktiskt taget perfekt, känner några hicka här och där. Men detta leder till något intressant när det gäller att sända typiskt sändnings-tv på nätet till dina enheter.

Eftersom allt fler levande och on demand-kabel-TV kommer till webben, oavsett innehållets smak, kommer resultaten att variera mellan enheter och (självklart) Internetanslutningshastigheter. Om du slutar spela upp ett favoritnätverk och det inte fungerar korrekt först, se till att du letar efter uppdateringar av en enhetens firmware. De flesta moderna mobila enheter kontrollerar nu automatiskt appen och appuppdateringen automatiskt. Men om du har en äldre iOS- eller Android-enhet, bör du manuellt kontrollera apperna för uppdateringar också.

Uppdatera strömningsenheter

Tillbaka till WWE-nätverksproblemet. Det finns en ny uppdatering för Roku som borde fixa många problem för on-demand-innehåll. Medan din Roku ska kontrollera och tillämpa uppdateringar dagligen, se till att du går till Inställningar> Systemuppdatering .

Nätverket fungerar ganska anständigt på mobila enheter, men de flesta vill se matcherna på storskärmen. Den här uppdateringen för Roku gör det möjligt för dig att göra så mycket bättre än förra veckan.

Det finns dock stora problem för nätverket på Xbox 360. Om du vill titta på den via din Xbox 360 eller Windows-telefon kan du i princip glömma det förrän tills en solid uppdatering kommer igenom för att åtgärda det. Faktum släppte WWE ett officiellt uttalande om frågan:

Tack för att du anmält dig till WWE Network. Vi arbetar aggressivt för att lösa inloggningsfrågan för Xbox-användare och förväntar oss att den ska lösa den här måndagen den 3 mars, om inte tidigare. Du kommer att få ett meddelande via e-post så snart problemet är löst. Vi ber om ursäkt för detta besvär och tack för ditt tålamod.

Under tiden vänligen njut av att titta på WWE-nätverket på WWE.com, tabletter, mobiltelefoner eller andra anslutna enheter.

Så jag gick till appen på min Xbox 360 och hämtade uppdateringarna eftersom det fanns två saker - efter den första uppdateringen kunde jag inte logga in. Så jag stängde helt av det och gick in för att få den andra uppdateringen. Det verkar nu fungera bättre, men titta på innehåll på Xbox 360 är ganska klumpigt jämfört med andra plattformar. Så jag antar att jag föreslår att du håller fast med Apple TV eller Roku.

Är Internet den nya underhållningsdistributören?

Så som online-underhållning och snurra skärning rörelsen fortsätter att gå framåt, håll en sak sinne - din erfarenhet kommer att vara annorlunda på varje enhet. Och medan du kanske är upprörd först, ge bara de här nya medierna lite tid att utvecklas och bli universella. Till exempel på PS4-versionen av WWE-nätverket kan du hoppa över kapitelhändelser. Det betyder att du kan hoppa över från en match till en annan utan att snabbt vidarebefordra hela vägen. Men bara på den enheten.

Detta stora WWE-nätverk är ett försök till en större rörelse för visar eller kabelstationer för att starta sitt eget nätverksnätverk. Visst kan du få individuella shower på Netflix, Hulu ... etc. Men med ett helt nätverk är ett helt annat djur. Det stör också de stora kabelfördelarna som Comcast och Dish Network.

Online underhållning övergången från kabel och över luften till Internet är påminnelse om vad som hände med tidningar, bokhandlar och musikbranschen. Älskar det eller hatar det, Internet är nu distributören och den coola grejen, åtminstone för nu, är vi som användare kommer att dra nytta av.

Vad tar du med? Har du en favorit-tv-sändning som nu strömmar online? Vilken typ av problem har du haft och vad fixade dem? Ser du online-innehåll som tar över medan de traditionella broadcastersna väger bokhandel och tidningar?