IOS Apple News App: Lägg till RSS-flöden för webbplatser du verkligen vill ha

Det verkar som om du först använder appen Nyheter, kan du bara välja Apple-godkända webbplatser och ämnen. Men det är inte alls, och du kan göra det till en anpassad RSS-nyhetsläsare för din iPhone eller iPad. Här är hur.

Lägg manuellt RSS-flöden till Apple News

Det finns några sätt att manuellt lägga till en webbplats i appen Apple News.

Starta Safari på din enhet och gå till den webbplats du vill lägga till i Apple News. Tryck sedan på ikonen Dela och rulla över och tryck på knappen "Lägg till nyheter" på den nedre raden. Det är allt.

Ett annat sätt att göra det är om du redan är i appen Apple News, tryck på sökikonen och skriv in vad du vill lägga till och lägg till det från resultaten.

Jag har också kunnat gå till webbplatser på min iPad Mini, tryck på RSS-ikonen och få följande meddelande om jag vill öppna den i Apple News.

Medan andra nyhetstips där ute som Flipboard och Feedly är mycket bättre, när du väl lagt till dina intressen manuellt är det en anständig och enkel RSS-läsare för din iPhone.

Apple News-appen som följer med iOS 9.x är inte lika bra som företaget vill ha. Faktum är att du kan säga att för många inhemska iOS-appar ... hur många av oss har en mapp med lager iOS-appar som vi aldrig använder?

Här är en bonus tips. För de förinstallerade Apple-appar som du aldrig använder kan du bara popa dem alla i en mapp och placera den där mappen på en plats som är borta.

Vad tar du på iOS News-appen? Och vad är din favoritnyhetsapp på vilken plattform? Lämna en kommentar nedan och meddela oss.