Anteckningar X är en stor modernt stil antecknings gadget för Windows

Att ta en notering är ett bra sätt att komma ihåg något. Om du ständigt är på en pc hela dagen kommer de in som praktiska påminnelser. In kommer Notes X - en gadget du kommer att älska om du ständigt finner dig själv täckt av noter och rynkade papper med telefonnummer på dem. Ditch de traditionella gula klister noterna och dyka in i denna fantastiska gratis gadget för Vista, Windows 7 och Windows 8.

Hämta Notes X

NotesX är en gadget av Fran Rodriguez och du kan ladda ner den helt gratis.

Färger

Gadgeten ser fin och ren ut och erbjuder en rubrik och en titel som sticker ut från den vanliga inmatningstexten.

Gadgeten har 11 färger. Personligen är mina favoriter svarta och blåa, eftersom de gör texten mest läsbar.

Om du vill ändra färgen på din anteckning klickar du på gadgetalternativen och väljer sedan en färg i rullgardinsmenyn.

Lägg till bilder i Notes X

Du kan också valfritt lägga till en bild i din anteckning. De extra visualerna gör definitivt anteckningen så att den skiljer sig från varandra och ger den en Windows 8 tunnelbana utseende. Det här är en funktion som den vanliga notiseradskapet inte kan göra.

Om du vill lägga till en bild klickar du på gadgetalternativen, markerar kryssrutan och klickar sedan på länken Välj bild för att bläddra till din bild. Om du väljer en bild ändras också anpassningen av texten från centrerad till vänster.

Det gör att du kan göra en lite längre anteckning än vanligt också, med en elegant rullningslist som visas till höger. Återigen är det i ett typiskt Windows 8-mod och det ser trevligt och rent ut.

Rullning ner flyttar hela noten tillsammans med rubriken och titeln. Det skulle ha varit trevligt att kunna välja om du vill ha titeln statisk eller inte, men hej - ingenting är perfekt.

Anteckningar X är ett måste-app för alla som spenderar mycket tid framför datorskärmen. För alla som ogillar Windows 8, ser gadgeten ut på Vista och Windows 7 också. Och med en storlek på bara 53, 7 KB, är det ett bra tillägg till någons samling av användbara appar.