Internet Explorer 9 Final, nu tillgänglig

Vi nämnde förra veckan att det kom. Från och med 9:00 PDT idag är Internet Explorer 9 (IE9) tillgänglig för nedladdning. IE9 kommer snart att slå ner Windows Update-nedladdningskön, eller du kan ladda ner den direkt från länken i det här inlägget. Microsoft har inte förändrats mycket, men de gjorde några sista minuten tweaks sedan release kandidaten. Du kanske märker förbättrad prestanda med lågpresterande GPU: er och förbättrad webbplats som klämmer fast över flera domäner.

Utan ytterligare ado kan du hämta din kopia av IE9 från Microsofts webbplats: http://www.beautyoftheweb.com/.

Du kommer att presenteras med 2 olika alternativ när du klickar på nedladdningsknappen. Om du inte är säker på att du ska välja 32-bitars eller 64-bitars, använd bara den som matchar ditt system.

Installationen kommer sannolikt att kräva att systemet startas om, men när det är klart är det bra att gå. Jag skulle behöva säga om det finns en sak som Microsoft gjorde rätt med IE9, det är att de gjorde IE9 lätt att installera. Det är helt automatiserat och det finns bara 1 installationsfönster som visas ( förutsatt att du väljer rekommenderade inställningar ).

Som sagt har IE9 några goda egenskaper. Här är vad jag tycker om IE9-

 1. Det minimalistiska gränssnittet
  IE8 var hemskt, uppblåst och förvirrande. IE9 har uppenbar Google Chrome påverkan, och med god anledning. Det är rent, enkelt och intuitivt. Jag tror fortfarande att adressfältet är knäppt in där, men jag låter det glida eftersom du kan ändra det med ett enkelt högerklick. Men även om IE9 har ett förbättrat gränssnitt är det fortfarande inte tillräckligt att dra mig bort från Chrome. inte av en lång skott, förlåt Microsoft .
 2. Pinned webbplatser
  Chrome kan fortfarande vara min primära webbläsare, men jag brukar öppna en hel del flikar - varav 25-40. Jag kan inte säga hur praktiskt det är att hålla vissa webbapps, till exempel Pandora, lättillgängliga. Faktum är att den här funktionen ensam kan vara den enda anledningen till att jag någonsin använder IE9.
 3. Bevarar historia från favoriter
  En av mina största husdjur är att skriva in mina uppgifter för alla mina webbtjänster när jag tar bort webbläsarens historia. Med IE9 kan du "vitlista" webbplatser som du vill behålla historia för genom att lägga till dem i dina favoriter.
 4. Fullskärmsläge
  IE-laget fick definitivt den här rätten, Fullskärmsläge fungerar som det ska. Du behöver inte slå F11 igen eller använda några galna tangentbordskombinationer för att gå ur helskärmsläge. Du kan bara klicka på den normala verktygsfältet som automatiskt döljer när den inte används.
 5. Spårskydd
  Det är en bra funktion att ha inbyggd i webbläsaren. Jag vill inte att Google eller andra spårar all min onlineaktivitet trots allt. Men den här landar också på min lista över "saker jag inte gillar" eftersom det är så svårt att sätta upp.

Och här är vad jag inte tycker om IE9-

 1. Inget stöd för Mac, Linux, XP
  Microsoft har beslutat att bara stödja Windows operativsystem med sin senaste webbläsare. Tillsammans med det fungerar det inte med Windows XP. Du kan se de officiella systemkraven här.
 2. Tillbaka pilen
  Det här kanske låter dumt för vissa, men det sätt som baksidan är avskuret på botten och gräver in i den första fliken stör mig verkligen.
 3. Gränssnittsanpassning
  För alla funktioner som IE9 packar, låter du dig inte anpassa dem. Du kan lägga till dina äldre menyer, men du kan fortfarande inte göra något så enkelt som att flytta din bokmärkesfält till samma rad som dina flikar.
 4. Spårningsskyddshantering
  Som nämnts är det verkligen komplicerat att sätta upp. Microsoft nämner att du kan gå till iegallery.com för att hämta pre-made spårningslistor, men den webbplatsen är inte ens upp.

Totalt sett, som sagt tidigare, är IE9 en stabil webbläsare. Det kan inte hysa mig på samma sätt som Chrome eller Firefox, men det har sin egen speciella plats - som leder till en specifik uppsättning webbapps till min aktivitetsfält.

Den sista versionen av IE9 är 9.0.8112.16421, från och med utgivningsdagen.

När du har tagit det för en provkörning, låt oss veta vad du tycker! Eller, om du inte tycker om IE så mycket att du inte ens kommer att prova, så skulle vi gärna höra dina skäl för det.