Internet Explorer 10 Flash-innehåll i Windows 8 och RT för att köra som standard via uppdatering idag

När Windows 8 och Windows RT först lanserades, skulle Flash i IE 10 bara fungera på valda webbplatser som vitlistades av Microsoft. Jag skrev en artikel som visar dig hur man gör Flash-webbplatser med en viss manuell konfiguration eller med det fria Whitelist Flash-verktyget.

Senare idag, som en del av Windows-uppdateringar, kommer IE 10 Flash Whitelist att vara en svart lista, och nästan alla Flash-webbplatser kommer att fungera automatiskt (förutom webbplatser som har känt kompatibilitetsproblem).

Enligt MSDN IE Blog:

Som vi har sett genom test under de senaste månaderna, är de flesta webbplatser med Flash-innehåll nu kompatibla med Windows-upplevelsen för beröring, prestanda och batterilivslängd. Med den här uppdateringen blockerar den kurerade Compatibility View-listan (CV) Flash-innehållet i det lilla antalet webbplatser som fortfarande är oförenliga med Windows-upplevelsen för beröring eller som beror på andra pluginprogram.

Det här är definitivt välkomna nyheter för användare av Surface RT, eftersom IE 10 är den huvudsakliga webbläsaren som används. Och det blir irriterande när vissa Flash-aktiverade webbplatser inte fungerar, även med arbetsplatsen.